Dukkah´ga lambakarree mündi-granaatõuna salatiga
See on nüüd selline mahlakas lambapraad, mis paneb isegi mitte-lambalihasõbrad lambalihaparteiga liituma. Sobib imeliselt pidulikuks õhturoaks, aga on samas lihtne valmistada! • Dukkah on Egiptuse köögist pärit segu pähklitest, ürtidest ja vürtsidest.

Instructions
  1. Kuumuta ahi 160 kraadini. Pane pähklid, koriandriseemned ja vürtsköömned ahjuplaadiga ahju röstima. Pärast 10 minutit lisa ka seesamiseemned, rösti veel 5 minutit. Tõsta vorm ahjust välja ja lase jahtuda toatemperatuurini. Purusta nt köögikombainiga kuni saad väikesetükilise segu (aga mitte pasta). Lisa sool ja pipar. Sega ühtlaseks (kui dukkah´t üle jääb, siis saab seda suletud purgis, kuivas ja jahedas kohas, säilitada kuni aasta aega).

  2. Sega dukkah õliga. Keeruta liha dukkah-õli segus, kuni see on igalt poolt kaetud. Lase 30 minutit maitsestuda. Prae õlis kummaltki poolt 2-3 minutit, tõsta vaagnale, lase 5 minutit lihal puhata (kata selleks ajaks vaagen fooliumiga) ja serveerimiseks vala üle salatiga.

  3. Lõika kuivatatud sidrun pooleks ja leota mõlemat poolt paar tundi vees. Kui need on pehmeks muutunud ja hüdreerunud, siis lõika koor õhukesteks viiludeks. Sega oliiviõli värskest sidrunipoolikust pigistatud mahlaga, lisa näpuotsaga soola. Sega kausis kokku granaatõuna seemned, Pärsia sidruni koored ja münt. Lisa oliiviõli-sidrunimahla kaste ja sega kergelt läbi. Vala enne serveerimist lihale.

Recipe Notes

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.