Baba ganoush
Baba ganoush on siidine-suitsune Lähis-Ida köögist pärit pommu dipikaste. Natuke nagu baklažaani hummus, sest see sisaldab üksjagu tahinit. Sobib hästi meze vaagnale pitaleivaga nautimiseks, aga samamoodi ka pearoa kõrvale lisandiks.

Instructions
  1. Parim baba ganoush valmib söegrillil. Aga seda saab valmistada ka tavalise ahjugrilliga. Pese ja kuivata baklažaan ja torka sellesse siia-sinna kahvliga augud. Aseta baklažaan otse lahtisele tulele või suure kuumusega grilli alla. Pööra baklažaani pidevalt, kuni see on igast küljest söestunud koorega. Testi noaga, kui nuga läbib baklažaani takistusteta, siis on baklažaan valmis. Mässi baklažaan fooliumisse ja lase jahtuda. Eemalda baklažaani koor ja tõsta küpsenud viljaliha kaussi. Purusta kergelt saumikseriga või köögikombainis, lisa tahini, oliiviõli, hakitud küüslauk, purustatud vürtsköömned, tšilli ja sidrunimahl. Püreesta, kuni saad ühtlase siidise tulemuse. Maitsesta soolaga. Serveerimiseks puista üle värske koriandri või peterselliga ning hea oliiviõliga.

Recipe Notes

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.