Vatapa ja acarajé (kaks kuulsat Brasiilia rooga)
Servings
4portsjonit

Servings
4portsjonit

Instructions
Vatapa
  1. Purusta saumikseriga ühtlaseks massiks maapähklid, India pähklid ja krevetid. Teises kausis purusta saumikseriga tomat, sibul, koriander ja petersell. Kolmandas kausis sega pool kookospiimast kokku jahuga ning sega kuni saad ühtlase segu.

  2. Kuumuta ülejäänud kookospiim, aga ära keema lase. Sega jupihaaval lisades ja pidevalt segades juurde kookospiima-jahusegu. Seejärel lisa tomatisegu, sega ühtlaseks. Viimasena lisa kreveti-pähklimass. Sega, kuni saad ühtlase paksu massi. Lisa ingver ja maitsesta soolaga, segades ja kuumutades.

  3. Peale paari minutit lisa õlid. Sega ühtlaseks, lase keema minna. Keera kuumus madalamaks, sega pidevalt, kuni vatapà muutub paksuks kreemiks. Kui segu tundub liialt paks, lisa veidi kookospiima. Pane jahtuma ja acarajéd ootama.

Acarajé
  1. Pane oad külma vette 24 tunniks. Soovi korral võid vette koos ubadega ligunema jätta ka loorberilehe ja küüslauguküüne. Vaheta vett mitu korda, iga kord ubasid hõõrudes, et kestad lahti tuleksid. Varu aega ja nopi oad kestade seest välja. Kui oad lahti riietatud, purusta nad saumikseri või köögikombainiga koos tšilli, sibula, küüslaugu, soola ja tomatiga ühtlaseks kreemiks.

  2. Pane mikser ära ja hakka puulusikaga segu alt üles lööma kuni selle kogus muutub kahekordseks ja kontsistents õhuliseks. Nüüd kuumuta kahe õli segu ja tõsta märja lusikaga sellesse taignapallid.

  3. Prae mõlemalt poolt kuldseks. Serveeri neid soojalt – lõika pooleks, tõsta vahele jahtunud vatapàd, veidi hakitud tomatit, mõned tilgad vürtsikat tšillikastet ja soovi korral praetud (kuivatatud) krevette!