Väiksed šokolaadi-pavlovad veriapelsini ja tilga Cointreau’ga

Instructions
  1. Kuumuta ahi 160 kraadini. Kata suur ahjupann küpsetuspaberiga. Sulata šokolaad kuumaveevannil, tõsta kõrvale ja lase pisut jahtuda.

  2. Vahusta munavalged pehmeks vahuks. Lisa suhkur kolmes osas, iga kord enne järgmise osa lisamist vahusta eelmine osa korralikult vahu sisse. Kui oled vahustanud niikaua, et tekib tugev läikiv vaht, mis ei kuku kausist välja ka kaussi tagurpidi pöörates, lisa vanilliekstrakt, maisitärklis ja veiniäädikas. Sega ettevaatlikult suure lusikaga, kuni kõik on ühtlaseks kokku segunenud.

  3. Nirista kaussi suur lusikatäis sulanud ja üksjagu jahtunud šokolaadi, aga ära sega. Tõsta kahe supilusika abil ahjuplaadile munavalgevahu-šokolaadi “pall”. Jätka samamoodi – lusikatäis šokolaadi vahule ja kahe lusikaga pall plaadile, kuni kogu vaht on kasutatud. Sellest kogusest peaks tulema 6-8 väikest pavlovat, olenevalt suurusest. Vormi ettevaatlikult pavlovasid nii, et nende keskele jääks väike lohk (sinna läheb vahukoor ja muu hea kraam).

  4. Pista ahjuplaat ahju ja keera kuumus kohe 110 kraadi peale. Lase pavlovadel ahjus rahulikult küpseda oma 30-35 minutit, siis keera kuumus maha ja lase neil veel 10 minutit ahjus olla. Tõsta pavlovad panniga koos välja ja lase täielikult jahtuda, sest šokolaad peab enne uuesti tahkeks muutuma, kui neid puutud! Vahusta vahukoor suhkruga korralikult vahule (jälgi mängu, et Sa üleliia ei vahusta, muidu läheb koor tükki). Lõika terava noaga kooritud (veri)apelsinidest hästi õhukesed viilud.

  5. Kui pavlovad on jahtunud, tõsta igaühele neist vahukoort, kaunista apelsiniviiludega, tilguta peale mõned tilgad Cointreau’d või apelsinilikööri ning riivi peale šokolaadi!

Recipe Notes

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.