Valmista kõik ette. Pese galangalijuur korralikult ära ja viiluta diagonaalis peenteks viiludeks või leota kuivatatud galangalit kuumas vees. Kui kasutad värsket sidrunheina, siis eemalda sellelt välimine kiht, haki ülejäänu diagonaalis peenteks viiludeks (PS! Supi sees võib kasutada kogu sidrunheina, ka vart). Eemalda laimilehtedelt leheroots. Kui kasutad sügavkülmutatud ürte, siis sulata need ja kasuta nii, nagu värskeid. Koori krevetid, jäta saba külge, tee noaga seljale sisselõige ja puhasta. Lõika laimid sektoriteks ja eemalda kivid, et oleks hea mahla välja pigistada. Koori šalotid, lõika pooleks. Lõika tomatist sektorid. Pese ja haki koriander.
Aja puljong tugevalt keema. Lisa galangal, sidrunhein, laimilehed, šalotid ning keeda mõned minutid. Lisa tomat ja seened. Keeda veel veidi. Lisa tšillipasta (see ei ole üldse vürtsine, pigem magus), sega ja aja keema. Lisa krevetid. Kui krevetid hakkavad valmima, seega peaaegu kohe, maitsesta suhkru, kalakastme ja laimimahlaga, et leida piisav magusus, soolasus ja hapukus. Lisa vahukoor ja soovi korral kookospiim, sega pidevalt, et supp jääks kreemine, mitte tükiline. Võta tulelt, lisa tšilli (ettevaatlikult, juurde saab alati lisada), maitse üle, kas supp on samal ajal soolane, magus, hapu, vürtsine ja kreemine. Maitsesta veel, kui vaja. Raputa üle värske koriandriga ja serveeri Tom Yum aurutatud jasmiiniriisiga.
Aroy mak mak! (tai k. Väga väga maitsev!)