Rabarbri clafoutis
Prantsuse ahjupannkooki ehk clafoutis valmistamine on lihtne ja tulemus ääretult maitsev. Kõige rohkem meeldib meie perele see küpsetis siis, kui ta on peaaegu jahtunud. Sööme seda samamoodi nagu kodumaist saiavormi, külma piimaga. Kui clafoutis ahjust välja tuleb, siis on tegu millegi pudingulaadsega, kuid kui veidi kannatada (mis ei ole üldse lihtne, kui ahjuvormist selliseid magusaid aroome tuleb), siis tahkub vorm ilusti ära ja seda saab hea tahtmise juures isegi lõigata. Kõige lihtsam lähenemine clafoutis´le on siiski suure lusikaga tõstmine.

Ingredients

Instructions
  1. Kuumuta ahi 180 kraadini. Sega ahjuvormis kokku pestud ja tükeldatud rabarber, 5 spl suhkrut ja kaneel. Pane vorm 15-20 minutiks ahju ja tõsta siis jahtuma.

  2. Klopi kokku muna ja 200 g suhkrut. Lisa vanillipasta, piim, vahukoor, sidruni koor ja sool. Sega ühtlaseks. Sõelu taigna hulka jahu ja sega kuni tainas on ühtlane.

  3. Kurna enamus rabarberite küpsemisel tekkinud vedelikust ära. Sellest pole midagi, kui osa vedelikku vormi jääb, tulebki mahlasem tulemus. Vala tainas rabarbritükkidele ja pane vorm 180-kraadisesse ahju 45-50 minutiks. Ahjust välja tõstes peaks vorm olema pealt ilus kuldne, keskelt veidi võdisev ja seest kreemjas. Kui Sulle tundub, et vorm on keskelt veel siiski liialt vedel, lase tal veel 10 minutit ahjus edasi küpseda. Söö soovi korral kohe või lase jahtuda ning proovi koos külma piimaga, nagu meile meeldib!

Recipe Notes

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.