Kuumuta ahi 180C kraadini. Vooderda 20 – 25 cm läbimõõduga koogivorm küpsetuspaberiga. Sega kausis kokku 240 ml suhkrut ja toasoe või. Lisa ükshaaval munad, sega ühtlaseks. Lisa jogurt, apelsinikoor, vanill ja kardemon. Sega uuesti korralikult läbi.
Teises kausis sega kokku jahud, küpsetuspulber ja sooda.
Pese rabarber. Lõika paksud varred pikkupidi pooleks ja lõika ca 2 cm pikkusteks juppideks.
Lisa 1/3 kaupa jahusegu tainasegule. Sega enne iga järgmist lisamist tainas korralikult ühtlaseks.
Vala pool tainast koogivormi. Lao taina peale pool rabarberikogusest. Vala peale ülejäänud tainas ja laota üle ülejäänud rabarberitükkidega. Puista peale mandlilaastud ja 1 spl roosuhkrut.
Küpseta 45 – 50 minutit. Kui kasutad 20 cm läbimõõduga vormi, siis võib küpsetusaeg olla ka 60 minutit, sest kook on paksem. Kontrolli küpsusastet tikuga, kui koogi sisse pistetud tikk tuleb välja kuivana, siis on kook küps.
Tõsta kook ahjust välja, eemalda küpsetuspaber, lase pisut jahtuda ja puista üle tuhksuhkruga.