Mahlakas lõhe burrito
Burrito on Mehhiko köögist pärit nisutortilla rull, mis on hea ja paremaga täidetud. Lisaks kalale, lihale või mereandidele lisatakse sellesse tihti riisi, ube, salatit ja Mehhiko kastmeid. Meie mahlakad burritod on täidetud lõhega, aga soovi korral võib lõhe retseptis vahetada liha, krevettide või hoopis tofu vastu.
Servings
1tk

Servings
1tk

Instructions
  1. Valmista kõik ette. Keeda riis. Lõika lõhefilee ca 2cm küljepikkusega kuubikuteks. Maitsesta neid burrito segu ja vähese soolaga. Haki chipotle peenikeseks ja sega Kreeka jogurtiga. Pese ja kuivata spinatilehed. Kuumuta potis mustad oad, maitsesta neid soolaga. Viiluta punane sibul hästi peenikesteks viiludeks ja sega need marineerimiseks kokku punase veini äädikaga. Viiluta avokaado ja maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta ahi 180 kraadini. Prae lõhetükid oliiviõlis küpseks. Kuumuta tortillat kuumas ahjus kuni see on kuum, aga ei hakka veel pruunistuma.

  2. Tõsta tortilla taldrikule, laota sellele kõrvuti kalatükid, marineeritud sibul (ilma marinaadita), avokaadoviilud, mustad oad, spinatilehed, riis, chipotle kaste, salsa dipikaste ja soovi korral natuke jalapeno viile ja/või tulist mehhiko kastet. Ära tortillat liiga täis pane, muidu laguneb rull söömisel laiali. Murra tortilla alumine äär esmalt natuke tagasi täidise peale ja tee seejärale võimalikult tihe burritorull. Otsast võib burrito ka lahti jääda, sest niikuinii tuleb seda kohe sööma hakata!

Recipe Notes

Antud kogused on ühe burrito tegemiseks, kui soovid rohkem burritosid valmistada, siis suurenda kõiki koguseid vastavalt!

 

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.