Karamelline mandli-õuna galette
Galette on pärit Prantsuse köögist ja selle nime taga peitub lihtsalt valmistatav lameda kujuga krõbeda tainaga kook. Minu karamellisesse mandli-õuna galette´i sobivad eriti hästi punased õunad ja seda lihtsalt sellepärast, et mida punasem õun, seda ilusam kook tuleb. Karamellist maitset lisab õunte alla peidetud dulce de leche ja kaneel sobib lihtsalt õunaga imeliselt. Mandlijahuga tainas tuleb mõnusalt krõbe ja kõrvale sobib eriti hästi hea vanillijäätis!

Instructions
  1. Kuumuta ahi 180 kraadini. Sega kausis kokku nisujahu, mandlijahu, sool, 0,5tl kaneeli ja 2spl suhkrut. Lisa 120g külma või kuubikud ja näpi või jahuseguga läbi nii et jääb ühtlane väikesetükiline tulemus. Nüüd lisa 1 spl haaval jääkülma vett ja sega pidevalt. Niipea kui segu kokku natuke hakkab, lõpeta vee lisamine ja mätsi tainast kuni see on ühtlane. Tee tainast pall, mässi toidukilesse ja lase vähemalt 1 tund külmikus seista. Eemalda õuntelt süda ja lõika õunad õhukesteks viiludeks. Rulli jahusel laual tainas enam vähem ringikujuliseks ca 0,5cm paksuseks kettaks. Tõsta tainaketas küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile. Kata tainas dulce de lechega jättes ääred ca 4-5cm laiuselt puhtaks. Lao dulce de leche peale õunaviilud. Sõelu õunte peale 0,5tl kaneeli ja raputa peale 1spl suhkrut. Laota õuntele laiali 1spl külma või tükikesed. Tõsta taina ääred üles õuntele. Klopi muna kausis lahti ja pintselda galette´i tainaääred munaga üle, et need ahjus kuldseks küpseksid. Küpseta ca 40 minutit. Tõsta galette ahjust välja ja lase jahtuda. Serveeri vanillijäätisega.

Recipe Notes

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.