Gruusia spinati dipikaste pkhali
See pkhali on üks põnev roog. Esiteks ostad poest suure kilekotitäie värsket spinatit ja peale mõningast töötlemist hoiad selle asemel käes pisikest vaevu ühe rusika suurust tumerohelist spinatipalli. Segad aga kõik ained kokku ja vaatad, et see pudrutaoline ollus küll pildistamiseks ei kõlba. Maitsed ja mõtled, et midagi pidi retseptis küll valesti olema, sest peale kange küüslaugu pole ühtegi muud maitset tunda. Aga retseptis on üks “aga”! Nimelt tuleb see roheline mass panna pikaks ajaks külmkappi seisma, no ikka kohe terveks ööks või veel kauemakski, kui kannatust on! Ja siis, nagu võluväel, taandub kange küüslauk ja laseb enda kõrvale püünele teised – Kreeka pähkli, lambaläätse, estragoni ja koriandri. Silud aga saadud pasta vaagnale, puistad peale tumepunaseid granaatõunaseemneid ja imede-ime – toit näeb veel lisaks kaunis välja ka! Süüa võib pkhalit värskel saial, salatina või dipikastmena (siis peaks selle aga pisut vedelama tegema, kui minul siin välja pakutud on). Gruusias pakutakse selle kõrvale tihtipeale ka roosat pkhalit, kus spinat on peedi vastu välja vahetatud. Usun, et mõlemad maitsevad ühtmoodi hästi!