Dan dan nuudlid Sichuanist
Need särtsakad nuudlid on üks Sichuani köögi kuulsamaid roogasid, aga väga lihtsad valmistada. Retsept on valminud Sichuani kokaraamatute autori ja koka Fuchsia Dunlopi ainetel. Kuna traditsioonilist ya cai marineeritud köögivilja ei ole lihtne leida, siis võib selle asemel kasutada kimchit või marineerida ise soola ja riisiäädikaga kiirelt Hiina kapsast või bok choyd.
Servings
2-4le

Servings
2-4le

Instructions
  1. Valmista kaste. Selleks rösti kuumal kuival pannil sichuani pipraid ja purusta need uhmris. Sega kokku seesamipasta sojakastmete ja tšilliõliga. Maitse, kui tundub, et on vähe soola, siis lisa seda, kui kaste on liiga paks, lisa lusika haaval keedetud vett. Jaota kaste kaussidesse (2-4 kaussi, olenevalt sellest, kas dan dan nuudlid on eelroaks või pearoaks).

  2. Liha valmistamiseks kuumuta pannil maapähkliõli. Lõika tšillid pikuti pooleks, eemalda seemned ja haki kaunad. Lisa hakitud tšilli ja sichuani piprad. Prae kergelt läbi. Pigista köögiviljast liigne vedelik välja ja lisa pannile. Prae, kuni segu muutub aromaatseks, aga ära kõrbema lase. Lisa hakkliha ja sojakaste. Prae liha küpseks ja pruunikaks. Maitse ja maitsesta vajadusel soolaga.

  3. Keeda nuudlid vastavalt pakendi juhistele. Kurna nuudlid ja jaota need kaussidesse kastme peale. Puista üle hakklihaseguga. Serveeri kohe – iga sööja segab nuudlid oma kausis liha ja kastmega ise kokku.