Traditsiooniline fish & chips linnaseäädikaga

Instructions
  1. Lõika kalafilee suuremateks piklikeks tükkideks. Veereta kalatükke 150ml jahu sees, raputa üleliigne jahu maha ja tõsta kalatükid kõrvale.

  2. Sega teises kausis kokku ülejäänud 350ml jahu, küpsetuspulber, sool, pipar, linnaseäädikas. Lisa mesi, õlu ja sidrunimahl. Vahusta vispli või mikseriga samal ajal, kui lisad mullivee. Tõsta saadud pannkoogitainast meenutav tainas kõrvale.

  3. Kuivata kartulisektorid köögipaberiga. Kuumuta ahi 130 kraadini.

  4. Kuumuta potis nii palju õli, et õlikiht oleks min 5cm sügav. Kuumuta õli nii kuumaks, et sellesse lisatud tainatilk hakkab ümberringi mullitama. Kui mulle ei teki, on õli vaja edasi kuumutada, kui tainas hakkab lausa suitsema, on õli juba liiga kuum.

  5. Prae kartulid õlis kuldseks, ca 4 minutit. Ära lisa kõiki kartuleid korraga, need jahutavad õli maha. Tõsta kartulid köögipaberile nõrguma. Kontrolli, kas õli on piisavalt kuum, kasta kalatükk tainasse ja seejärel ettevaatlikult õlisse. Keera kala aegajalt, prae kokku ca 4 minutit. Valminud kalatükid tõsta ahju sooja. Kui kogu kala on ahjus, siis friti kartulid üle, kuni need saavad krõbeda kooriku (jällegi mitte kõiki korraga). Tõsta kala kõrvale ja maitsesta kartulid soolaga.

  6. Serveerimisel tilguta kalale ja kartulitele linnaseäädikat.