Tom kha gai ehk Tai kookospiimaga kanasupp
Tom kha on üks kahest Tai köögi kuulsaimast supist. Tõlkes tähendab tom kha “galangali supp”, mistõttu autentse tulemuse saamiseks ei tasuks galangalit sellest supist välja jätta. Erinevalt paljudest teistest Tai köögi kuulsaimatest roogadest ei ole tom kha tulivürtsine, vaid pigem mahe ja kookospiima tõttu kreemine. Valmis supp peaks olema ühtaegu soolane, magus, hapu, kreemine ja väga õrnalt vürtsine. Lisaks galangalile ja kookospiimale on tom kha tähtsad koostisosad kahvrilaimi lehed ja sidrunhein, seened ja kanaliha.
Servings
2portsjonit

Servings
2portsjonit

Instructions
  1. Prae väiksed kanafileekuubikud vähese õliga pannil kuldseks. Tõsta kõrvale. Sega kokku vesi ja kookospiim. Lõika galangal diagonaalis õhukesteks viiludeks. Eemalda sidrunheina välimine koorekoht, lõika diagonaalis õhukesteks viiludeks. Kui kasutad kuivatatud galangalit, sidrunheina ja laimilehti, vala neile peale väike kogus kuuma vett ja lase 5 minutit liguneda.

  2. Pane sidrunhein, galangal ning laimilehed vee ja kookospiima segu sisse ja aja tugevalt keema.Sega pidevalt, kuna kookospiim kipub muidu tükki minema. Lisa kanafilee, seened ja tomatisektorid. Aja supp uuesti keema ning keeda ise pidevalt segades mõned minutid. Tõsta pott tulelt ning maitsesta suppi kalakastme ja laimimahlaga, kuni saavutad endale sobiva tulemuse. Lisa soovi korral tšillit või tšillihelbeid. Serveeri Tom khad aurutatud jasmiini- või basmatiriisiga.

Recipe Notes

Võid kasutada ka mugavat ürdikomplekti (sidrunhein, kahvrilaimi lehed, galangal, tamarind, tšilli) Vaata siit.

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.