Risoto Milano moodi (risotto alla Milanese)

Instructions
  1. Valmista puljong ja hoia seda kuumana.

  2. Kuumuta paksu põhjaga potis 2 spl võid, lisa hakitud sibul ja prae segades klaasjaks. Lisa riis. Sega, kuni kõik terad on võised, ja kuumuta neid mõned minutid. Lisa vein. Lase minut keeda, vala juurde kulbitäis puljongit ja safran. Vähenda kuumust, sega ja lase risotol vaikselt podiseda, kuni peaaegu kogu vedelik on riisiterade sisse imbunud. Lisa järgmine kulbitäis puljongit ja sega uuesti kõik läbi.

  3. Jätka niimoodi puljongi riisi sisse keetmist, kuni riisiterad on pehmed, aga seest veel kergelt al dente. Risoto ei tohi olla kuiv, see peab olema kergelt kreemjas. Kui vaja, lisa enne tulelt võtmist veel veidi kuuma puljongit. Sega risoto sisse enamik riivitud juustust ja ülejäänud või. Maitsesta soola ja musta pipraga. Serveeri kohe omaette roana või liha/mereandide kõrvale.