Pune marinaadis lambakints
Selline kaunivärviline ürdine lambakints on minu meelest üks tõeliselt uhke piduroog. Just selline, mida pakkuda, kui kogu pere on koos ümber laua kogunenud. Värsked ürdid ja särtsakad tsitrused sobivad hästi lambaliha maitset tasakaalustama.

Instructions
  1. Kuumuta ahi 180°C. Tõsta lambakints ahjuvormi. Purusta saumikseri või köögikombaini abil pune, rosmariin, küüslauk, sidruni koor ja mahl, apelsini koor ja mahl ning oliiviõli ühtlaseks roheliseks seguks. Maitsesta soola ja suhkruga. Natuke võib segu soolasem olla, kuna see peab maitsestama ära kogu suure lambakintsu. Nüüd torgi lambakints terava noaga ümberringi läbi ja masseeri saadud marinaad hästi liha sisse. Osa voolab mööda külgi maha, aga tõsta võimalikult palju sellest kintsu peale. Jäta kints ca 30-45 minutiks toatemperatuurile seisma.

  2. Vala äsja keenud vett ahjuvormi põhja niipalju, et vesi ulatuks ca 0,5 cm kõrgusele. Küpseta 1 h 40 minutit (iga 500g kohta 20 min + lisaks 20 min* annab seest roosa tulemuse, kui soovid hästi läbiküpsenud liha, siis arvesta iga 500g kohta 30 minutit + veel 30 minutit lisaks). Piilu vahepeal ahju, kui vesi aurab vormi põhjast ära, siis vala juurde. Kui lammas kipub pealt kõrbema, siis pane tükk fooliumit lamba peale. Kui lammas on valmis, tõsta see ahjust välja ja kata 20 minutiks fooliumiga. * iga 500g kohta küpsemisaeg 20 minutit ja siis veel kogu koodi peale 20 min lisaks

  3. Valmista kaste. Selleks sega jogurt kokku küüslaugu ja soolaga. Soojenda jogurtit veevannil segades pisut üle toatemperatuuri. Kui jogurt sarnaneb kontsistentsilt vahustatud vahukoorele, siis tõsta jogurt kõrvale. Kuumuta potis võid ettevaatlikult kuni see hakkab tasapisi kuldpruuniks minema. Ole ettevaatlik, et mitte võid ära kõrvetada. Tõsta pott tulelt, lisa oliiviõli ja tšilli. Sega läbi ja jäta 5 minutiks maitsestuma. Serveeri kastet lamba kõrvale segades jogurt ja tšillivõi kergelt kokku.

Recipe Notes

Meie veinisoovitus: Punane vein Absolu Rouge AOC 2020

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.

Idee: Nigella Lawson