Mandlijahust Brita kook rabarberiga
Brita kook on eestlaste ammune lemmik, mis saab veel parem olla, kui üks värske, õhuline, kreemine ja mahlakas kook? Võibolla ainult selline Brita kook, kus nisujahu asemel on kasutatud õlivaba mandlijahu, et lisada pähklisust ja tervislikkust! Hapukas kevadine rabarber sobib suurepäraselt magusust tasakaalustama, kuid kui parajasti pole kevad ja sügavkülmas rabarberit pole, siis võib täidiseks panna ka mõnd muud meeldivat marja või puuvilja!

Instructions
  1. Valmista ette küpsetusplaat, kattes selle küpsetuspaberiga ja määrides võiga. Mõõda valmis kõik kogused ja sega jahu küpsetuspulbriga. Sulata või ja jäta jahtuma. Eralda kolmel munal kollased ja -valged.

  2. Mikserda munakollased, terve muna ja suhkur helekollaseks vahuks. Lisa käsitsi segades või ning jahu-küpsetuspulbri segu. Sega korralikult läbi ning määri tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

  3. Beseemassiks mikserda munavalged pehmeks vahuks ning lisa järk-järgult suhkur. Jätka mikserdamist kuni saad tiheda vahu. Jaga mass lusika abil kuhjakestena tainale ja silu ühtlaseks kihiks. Raputa peale mandlilaastud ja küpseta alumisel siinil 175-kraadises ahjus ca 20 minutit. Kui kook ei ole näpuga katsudes pealt krõbe, küpseta edasi.

  4. Tükelda pool kilo rabarbrit, sega 1dl suhkru ning vanilliekstraktiga ja keeda tasasel tulel pehmeks. Kui segu tundub liiga vedel, siis keeda veel natuke, kuni vedelik aurustub ja segu läheb paksemaks. Sega 3 tl maisitärklist 1spl külma veega ja vala rabarberitele, sega ja kuumuta kuni täidis pakseneb. Jahuta. Vahusta vahukoor 0,5dl suhkruga vahule ja sega juurde kohupiim.

  5. Tõsta kook ahjust välja jahtuma. Lõika täiesti jahtunud kook pooleks ning kata üks pool suhkruga vahustatud vahukoore-kohupiima segu ja rabarberiga. Tõsta teine koogipoolik peale.

Recipe Notes

Esialgne retsept: www.perenaine.ee