Maasika, mandli ja valge šokolaadi skooned
Skoonepätsikesed on pärit briti köögist, neid serveeritakse soojalt ja koos kreemiga. Siinses retseptis serveerime ahjusoojade skoonede kõrvale tonka oaga maitsestatud vahukoore-Kreeka jogurti kreemi.

Instructions
  1. Kuumuta ahi 200 kraadini ja kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Sega kausis kokku jahud, küpsetuspulber, sool ja suhkur (või stevia). Sega teises kausis 300ml vahukoort ja vanilliekstrakt. Nirista vahukoor jahu sisse ise pidevalt tainast alt üles tõstes. Lisa maasikad ja valge šokolaad. Sega läbi. Kui vaja, lisa veel veidi vahukoort, et saada niiske õhuline segu, mis ei oleks aga veniv ja vedel.

  2. Vala kogu tainas ahjuplaadile. Suru see kätega ca 2cm paksuseks ühtlaseks kihiks. Võid lõigata sellest küpsisevormiga ümmargused skooned ja vahedest taina välja nippida või minna lihtsamat ja traditsioonilisemat teed pidi – lõika tainakiht ruutudeks, aga mitte päris läbi, vaid nii, et murdekohad sisse küpseks. Siis saad valminud skooned ilusti ruutudeks murda ja serveerida.

  3. Küpseta ca 15 minutit, kuni skooned on kuldsed. Küpsemise ajal valmista kreem. Selleks vahusta 100ml vahukoort suhkru või steviaga, lisa jogurt ja riivitud tonka uba ja vahusta veel kergelt läbi.

  4. Serveeri skoonepätsikesi soojalt pakkudes kõrvale kreemi.