Korea bibimbap
Laheda nimega bibimbap on üks Korea köögi tähtsamaid ja kuulsamaid roogasid. Otsetõlkes tähendab see “segatud riis” ja viitab sellele, et kaunilt serveerimise ajaks ritta seatud koostisained koos tummise kastmega enne söömist kokku segatakse.

Instructions
  1. Rösti kuumal pannil seesamiseemned. Jälgi, et need kõrbema ei läheks. Sega hakkliha sojakastme, seesamiõli, suhkru ja küüslauguga ning jäta 30 minutiks marineerima. Keeda või auruta riis. Sega kokku bibimbapi kastme koostisosad. Vala vetikatele keev vesi, hoia 5 minutit, kurna ja pigista liigne vesi välja. Lõika vetikad väiksemateks tükkideks. Lõika porgandist ja kurgist peenikesed tikud. Loputa seeni sõelal ja pigista neist liigne vesi välja, viiluta seened. Kurna oavõrsed. Maitsesta oavõrseid ja vetikaid vähese sojakastmega. Prae pannil porgandeid ja seeni, maitsesta vähese sojakastmega. Prae hakkliha pannil pruuniks. Prae muna nii, et munakollane jääks vedelaks. Vala spinat keeva veega üle, kurna ja maitsesta sojakastmega.

  2. Serveerimiseks tõsta kausi põhja keedetud või aurutatud riis. Säti sellele ümberringi spinat, seened, oavõrsed, porgandid, kurk, vetikad. Tõsta kõige keskele praemuna. Sega kogu toit koos bibimbap kastmega läbi ja naudi.