Croissant’i, õuna ja Vana Tallinnaga saiavorm

Instructions
  1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Vala koor, piim, pikkupidi poolitatud vanillikaun, noaseljaga kergelt muljutud kardemonikuprad, kaneelikoor ja Vana Tallinn potti. Aja keema ja tõsta tulelt.

  2. Sega kausis suhkur, munad ja munakollased. Vahusta mikseriga heledaks vahuks. Tõsta suuremad vürtsid kooresegust välja kõrvale. Edasi vahustades vala peene joana kooresegu munasegu juurde (võid igaks juhuks alguses mõned supilusikatäied segada, et temperatuur tõuseks ja muna tükki ei läheks).

  3. Kurna saadud kooresegu läbi peene sõela.Poolita croissantid horisontaalselt ja pintselda neid sulavõiga. Pintselda võiga kokku ka vorm, mida kasutad. Lao poolikud croissantid vormi, lisa kooritud ja tükkideks lõigatud õunad. Vala kõik üle kooreseguga ja küpseta ca 20-25 minutit. Serveeri traditsiooniliselt külma piimaga või hoopis vahukoore, jäätise või Kreeka jogurtiga!

Recipe Notes

Idee: Food & Travel