Churrod kahe kastmega
Churrod on Hispaania, Portugali ja Mehhiko köökidest tuntud soe praetud suupiste – seest pehmet ja pealt krõbedat maiust keerutatakse suhkru ja kaneeli sees ning kastetakse enne suhu pistmist sulašokolaadi sisse. Meie salanipp on aga see, et kookose kondenspiim on täpselt sama hea churro dipikaste, kui mitte veel parem!

Instructions
  1. Vala pakis olev churro jahu kaussi. Vala sellele 280 ml kuuma keeduvett, nagu pakendil kirjas. Sega tainas ühtlaseks paksuks massiks. (Minu kogemuse järgi sellest veest ei piisa.) Lisa vähehaaval keeduvett, kuni saad taina ühtlaseks segada. Kõige paremini õnnestub see arvatavasti tainamikseriga (vispel jääb tiheda taina jaoks liiga nõrgaks), aga suure lusikaga saab samuti hakkama.

    Selle currode jahu pakiga tuleb juba mugavalt kaasa ka pritsikott. Aseta pakis olev pritsiotsik koti tippu ja täida kott tainaga. Sega taldrikul kokku pruun suhkur ja kaneel.

  2. Aja potis kuumaks kookosõli. Õli võiks olla poti põhjas umbes 3 cm kiht. (Et kontrollida, kas õli on piisavalt kuum, viska sellesse väike tükk tainast. Kui see kohe särisema hakkab, on õli piisavalt kuum.)

    Suru pritskotist õli sisse piklikud ribad. Keera neid ettevaatlikult õlis kuni need on kuldpruunid. Tõsta valmis churrod köögipaberile nõrguma, kuni praed ära ka ülejäänud taina. Nõrgunud churrod tõsta suhkru-kaneeli segusse ja keeruta neid nii, et kõik pulgad oleksid ühtlaselt kaetud.

    Šokolaadikastme valmistamiseks lase kohvikoorel keema tõusta ja tõsta pott tulelt. Lisa šokolaadinööbid ja sulata neid segades kuni saad ühtlase šokolaadikastme.

    Serveeri churrosid soojalt koos šokolaadikastme ja kookose kondenspiimaga.

Recipe Notes

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.