Soovin saada tasuta e-kokaraamatut:

Saad tasuta e-raamatu ja liitud Umami uudiskirjaga! Juba üle 25 000 liituja!

Peolaua pärlid

Aastalõpu ohtrate pidude lauale tahaks panna midagi erilist, midagi pidulikku ja peent. Samas askeldamist on aasta viimasel kuul nii palju, et pikalt nikerdamine ei tule kõne allagi. Sellest postitusest leiad ideid, kuidas see olukord elegantselt ära lahendada. Märksõnaks on PÄRLID!

balsamico pearl-

Molekulaargastronoomilised pärlid, mis need veel on?

Umamist leiad oma aastalõpu peolauale nelja maitsega molekulaargastronoomilisi pärleid – palsamiäädika, yuzu mahla. Naturaalsed maitsed on pärli sisse saadud tänu sferifikatsioonile. See on protsess, mis leiutati juba 50-ndatel – mahl segatakse vetikast saadud alginaadiga ja kastetakse seejärel kaltsiumkloriidi lahusesse. Ja voila, ongi kalamarja meenutava nälimusega pärlid valmis. Kuulsaks sai selline pärlite meisterdamine tänu kuulsale Ferran Adraile, kes oma El Bulli restoranis ohtralt molekulaargastronoomilisi võtteid kasutas.

Pärlitega on põnev mängida ja variante, mida nendega teha, on lõputult. Mina pakun tänases postituses mõned lihtsad variandid inspiratsiooniks välja.

********************************************************************************************

PALSAMIÄÄDIKA PÄRLID

Minibruschettad Brie juustu ja hurmaaga

palsamiäädika pärl

Vaja läheb:

*viilutatud pikka saia

*veidi oliiviõli

*Brie juustu viile

*viilutatud hurmaad (või vastavalt hooajale virsikut või viigimarja)

*palsamiäädika pärleid (saad siit)

*värsket tüümianit

Tee nii:

grilli kergelt saia ja pintselda üle oliiviõliga. Lao saiale viil juustu, viil hurmaad, veidi pärleid ja oksake tüümianit.

********************************************************************************************

Melon ja prosciutto

palsamiäädika pärlid

Vaja läheb:

*magusat melonit (lõika suurteks kuubikuteks)

*vinnutatud sinki (lõika ribadeks)

*palsamiäädika pärleid (saad siit)

*värsket basiilikut

Tee nii:

keri ümber melonikuubiku sinki, tõsta peale veidi pärleid ja puista üle basiilikuga.

********************************************************************************************

YUZU PÄRLID

Minibruschettad soolalõhega

yuzu pärlid

Vaja läheb:

*viilutatud pikka saia

*ürtidega toorjuustu või võid

*õrnsoolalõhe viile

*yuzu pärleid (saad siit)

*värskeid ürte (tilli, murulauku)

Tee nii:

grilli kergelt saiaviile, määri neile toorjuustu või võid. Lao igale viilule soolalõhet ja lisa veidi yuzu pärleid. Puista üle ürtidega.

 

Ilusat pidude aega teile!

Kommentaarid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga