Itaalia juustud Umamis

 

Lõunakeskuse Umamis on saadaval imehead Itaalia juustud, mis on valminud parimast Eesti piimast. Viinamärdi Talu Itaalia juustumeister Denis vormib oma osavate kätega meile burratasid, mozzarellasid ja praejuustu tosellat

Viinamärdi Talu peremees ja juustumeister Denis on sündinud Itaalias ja üles kasvanud Quinto Vicentino külas, mis asub Veneto maakonnas. Tema pere on läbi aegade olnud seotud talupidamise ja piima tootmisega juustude valmistamiseks ning sealt on alguse saanud ka Denisi kirg põllumajanduse ja hea juustu vastu. 

 

umami viinamardi

 

itaalia juust burrata viinamardi

Burrata

Burrata – The Queen of Cheeses.
Itaallased peavad juustude kuningaks Parmesani. Burratat nimetatakse aga juustude kuningannaks – see on värske, pehme, sisukas ja hõrk lehmapiimajuust.
Burrata on täiuslik kombinatsioon Mozzrellast ja Straccatellast, mis oma hõrgu maitsega annab suurepärase maitseelamuse!

Kui võimalik, soovitame Burrata tund aega enne tarvitamist külmkapist toatemperatuurile soojenema tõsta. Maitsed tulevad paremini esile temperatuuril 15-18 kraadi.
Enne serveerimist eemalda sidumisnöör.


mozzarella viinamardi

a
a
Mozzarella

Mozzarella on värske, pehme pasta filata tüüpi juust. Pasta filata tähendab, et juustumassi sulatatakse ja venitatakse ning seejärel vormitakse massist pallid. “Mozzare” tähendab “rebima” ja Mozzarella nimi tulebki sellest hetkest kus vormitud pall kätega ülejäänud massist lahti rebitakse.
Mozzarellal on värske, mahe ja mõnusalt piimane maitse. Juust sobib hästi eelroaks, itaaliapärastesse salatitesse ja pitsadele.
 
 
 
 
 
 

tosella viinamardi itaalia juust

Tosella

Itaaliapärane praejuust lambapiimast. 
Valmistamiseks prae juustuviilud kuumal pannil mõlemalt poolt kuldpruuniks ja naudi!
Õli pole vaja pannile lisada!

a

a
a
a
a

 
a
a
a
a
a

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga