Harissa vürtsikas

3.55 


Kliendi hinnang:
5.00 out of 5
(1 arvustust)

Laos

Vali kogus:
  • Toode on laos, saame selle kohe teele panna!
  • 14 päeva tagastusõigus internetist ostmisel
  • Tasuta transport al 30 EUR ostusummast!
  • Kaup kätte 2-3 tööpäevaga.

Harissa vürtsikas

Harissa vürtsikas, 190g. Terav Maroko tšillikaste, valmistatud kasutades vaid looduslikke koostisosi. Sobib suurepäraselt kuskussile, tagine’le, vürtsitab liha, mereande, juurvilju, munaroogasid, riisi, pastat, võileibu, suppe. Kasuta kasvõi dipikastmena. See harissa on üllatavalt vürtsikas, kuid samas klassikaline tšillikaste mis sobib eriti hästi julgemate maitsemeeltega inimestele, muutes lihtsa roa eksootiliseks elamuseks. 

Mis on harissa? Harissa on vürtsikas tšillipipra kaste/pasta mis on tehtud tšillidest, küüslaugust ja oliivõlist. Seda võib kasutada nii kastmena kui roogades koostisosana. Populaarseimad vürtsid mida harissa tegemisel kasutatakse on vürtsköömen, harilik köömen ja koriander. Teised koostisosad võivad olla näiteks paprika, münt, päiksekuivatatud tomatid ja marineeritud sidrunid

Ajaloost: Harissa on kõige levinum kaste Põhja-Aafrika köökides. Igal piirkonnal, isegi igal perel on oma retsept. Kuid üks on kindel, harissa põhikoostisosa on tšilli. 
Tšilipiprad toodi Põhja-Aafrikasse hispaanlaste poolt 16. sajandil läbi Maroko. Need algselt Ladina-Ameerikast pärit teravad ja robustsed piprad võlusid Maroko inimesi niivõrd, et neist sai ruttu väärtuslik toiduaine üle kogu  Magribi piirkonna. Maroko päike, kuiv kliima, ning oliiviõli rohke saadavus on loonud täiuslikud tingimused harissa valmimiseks.

‘Harissa’ nimi tuleneb Arabia sõnast ‘haris’, mis tähendab otsetõlkes purustama, viidates valmistamisel tšillide purustamisele. Harissat võib leida kas kastme, pasta või pulbrina mida kasutatakse maitsestamisel või segatakse see kokku oliivõliga et saada vedel konsistents.

Koostisosad:  punane tšilli 56%, küüslauk 10%, tuline tšillikaste, sool, külmpressitud oliiviõli, äädikas.

Pärast avamist hoia külmkapist. Sega enne tarvitamist!

Toitumisalane teave 100 g kohta:
Energia: 238kJ/57 kcal
Rasvad: <0,1 g
– millest küllastunud 0,03 g
Süsivesikud: 11 g
– millest suhkruid 6,2 g
Valgud: 2,69 g
Sool: 8,5 g

  • Tootja: Ceren
  • Riik: Türgi
  • Toote kaal: 190g

1 arvustus tootele Harissa vürtsikas

  1. 5 out of 5

    Suurepärane kaste, et paljudele toitudele väike täiskasvanuvimka peale keerata. Hea puhas koostis, hea tekstuur (mitte liiga vesine, samas parajalt tükiline), just paras vürstikuse määr.

Lisa arvustus

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga