Annato ehk achiote seemned

4.99 


Kliendi hinnang:
5.00 out of 5
(2 arvustust)

Laos

Vali kogus:
  • Toode on laos, saame selle kohe teele panna!
  • 14 päeva tagastusõigus internetist ostmisel
  • Tasuta transport al 30 EUR ostusummast!
  • Kaup kätte 2-3 tööpäevaga.

Annato ehk achiote seemned (Annato, achiote, annatto, roucou, urucul)

Annato puu seemneid kasutatakse selleks, et anda kuldne värv õlidele, riisile, liha marinaadidele, juustule, võile ja margariinile. Samuti kasutatakse neid ka looduslike toidu- ning tekstiilivärvide valmistamisel. Nendel seemnetel on peale värvi ka natuke piprane ja muskaatpähkli sarnane aroom ning magus, pähklisarnane ja piprane maitse. Põhiliselt kasutatakse annato seemneid ladina ja kariibi köögis. Seemneid võib kasutada ka palju odavama asendusena safranile, et saavutada sarnane kuldne toon, kuid annato ei asenda safrani erilist maitset.

  • Achiote õli valmistamiseks tuleb keeta seemneid kuumas õlis kuni pealmine kiht lahustub ja õli muutub erkkollaseks. Seejärel sõelu seemned välja ja ongi valmis. Saadud õli võib kasutada näiteks hautistes või riisiroogases. 
  • Annato seemnetest saab teha ka adobo pastat purustades seemned küüslaugu ja omal valikul tšillipipardega.

Ajaloost: Arvatakse, et annatopuu ehk B. orellana pärineb Brasiiliast. Arvatavasti ei kasutatud seemneid algselt toidus, vaid teistel otstarvetel nagu rituaalides, kehamaalingutel (mis on siiamaani tähtis traditsioon paljudes Brasiilia hõimudes), päiksekreemina, putukatõrjena ja meditsiinis. Seda kasutati 16. sajandil Mehhiko käsikirja maalimises. Mõned ajaloolased arvavad, et sõna “punanahad” tuleneb annato seemnete kasutamisest kehamaalingutel kuna see on looduslik värvaine, mis muudab naha punakat tooni. Ka usutakse, et Mehhiko kunagine Asteekide rändhõim lisas seemneid šokolaadijooki, et välja tuua selle värvust.

Koostisosad: Annato seemned

 

 

  • Tootja: Terre Exotique
  • Riik: India
  • Toote kaal: 70g

2 arvustust tootele Annato ehk achiote seemned

  1. 5 out of 5

    Ostsime aastaid UKst, ei teadnudki, et meil ka müüakse, kuni otsa said ja pärast Brexistit Inglismaalt toomine kulukaks läks. Kasutame veganpasteetide jms värvimiseks. Maitsestamisel peab olema ettevaatlik, et üle ei pane – värviefekti ja maitsetugevuse vahel on habras piir. 😉

  2. 5 out of 5

    Annato seemned on minu uued lemmikud,kasutan vahest pilafis ja risotos,annavad roale ilusa kollase värvi ja on tervislikud.

Lisa arvustus

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga