Suvekurgid Sichuani moodi

Üks mõnusamaid suviseid ampse on väiksed krõmpsuvad värsked kurgid, kas pole? Seekordsest postitusest leiad retsepti, kuidas kurke Sichuani pipra marinaadi panna, et grilli kõrvale midagi teistsugust pakkuda ning oma sõpru millegi uuega üllatada!

sichuani kurgid

Kurgi kõrval on selle roa staariks väiksed punakaid lilleõisi meenutavad Sichuani pipra (ka Szechuani pipar, Szechwani pipar, eesti keeles pipra-koldpuu terad) kuprad, mis ei ole üldse tulised piparde tavamõistes, vaid annavad enneolematu maitseelamuse, mille käigus erinevad maitsed järgnevad üksteisele samal ajal kui pipar süljenäärmed uskumatul moel tööle paneb ja suu veidi tuimaks teeb. Kuna tegu on sidruni sugulasega, siis jäävad kõlama ka hapukad noodid! Kindlasti tasub proovida. Kes nalja tahab saada, siis siin saab vaadata, kuidas Marko Reikop Ringvaate saates Sichuani pipart proovib ja natuke liiale läheb :)!

Sichuani marineeritud kurgid

Vaja läheb:

*400g väikseid värskeid kurke

*2spl + 1tl soola

*2sm värsket ingverit

*1 punane värske tšillikaun

*200ml riisiäädikat (leiad siit)

*200ml külma keedetud vett

*100g suhkrut

*1spl sambal oelek tšillipastat (leiad siit)

*40ml seesamiõli (leiad siit)

*1tl Sichuani pipraterasid (leiad siit)

 

Tee nii:

Pese kurgid, lõika otsad ära, lõika kurgid pikuti pooleks ja poolikud kurgid diagonaalis ca 3cm pikkusteks tükkideks. Sega kurgitükkide juurde 1tl soola ja pane 2 tunniks sõelale nõrguma. Vahepeal koori ingver ja lõika peenikesteks tikkudeks. Puhasta tšilli, eemalda seemned ja lõika samuti peenikesteks tikkudeks.

Loputa kurke külma vee all ja raputa võimalikult kuivaks. Tõsta kurgid kaussi ning lisa ingver ja tšilli. Sega läbi. Teises kausis sega kokku riisiäädikas, 200ml külma keedetud vett, suhkur, sambal oelek ja 2spl soola, kuni suhkur ja sool on lahustunud.

Kuumuta potis seesamiõli, lisa Sichuani piprad ja lase neil ca 10 sekundit praadida. Vala piprad ja õli kurkidele, lisa äädikasegu ja sega korralikult läbi. Kata ja tõsta külmkappi maitsestuma. Kahe tunni pärast on põnev kõrvalroog valmis, külmikus seisavad sellise kurgid umbes nädala.

/esialgne idee: Food & Travel/

Põnevaid suviseid maitseelamusi soovides,

 

PS! Kui Sulle meeldis see postitus, siis liitu meie uudiskirjaga ja saad info uute postituste kohta oma mailile.

PS! Facebookis jälgib meid juba ligi 16 000 toidusõpra. Tule ka: Umamipood.

Kommentaarid

  1. Kasutasin retsepti, meie perele maitsesid need väga, armastame teravaid toite. Ka külalised kiitsid, jagasin Umami blogi aadressi huvitavte retseptide leidmiseks

  2. Väga maitsvad kurgid tulevad. Küll piisavalt teistmoodi aga mõnusad, omapärased. Ka kõikidele proovijatele meeldisid.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

logo