Viigimarjad sinihallitusjuustuga

Prindi retsept

Sel õndsal hetkel, kui õnnestub magusaid küpseid viigimarju hankida, soovitan need paari panna sinihallitusjuustu pikantsuse ja salatsiguri mõrususega. Kõrvale värske rustikaalne sai ja tummine punavein... mis nii elul viga!

Vaja läheb

  • 1-2 tk (punast) salatisigurit
  • 1 tk suurt punast sibulat
  • 2 spl palsamiäädikat (Vaata siit)
  • 5 tk viigimarja
  • 100 g tugevamaitselist sinihallitusjuustu (nt Stiltonit)
  • külmpressitud oliiviõli (Vaata siit)
  • head soola (Vaata siit)
  • head musta pipart (Vaata siit)

Tee nii

  1. Kuumuta ahi 200C. Eemalda siguri välimised lehed ja lõika need pikuti 8 sektoriks. Laota need ahjuvormi.

  2. Koori sibul ja lõika 4 sektoriks, aga jäta iga sektor juureosast kinni. Viiluta üks sektoritest hästi õhukesteks viiludeks. Pane õhukesed viilud kaussi, vala üle palsamiäädikaga ja jäta maitsestuma. Ülejäänud 3 sektorit lõika omakorda 4 õhukeseks sektoriks, püüa teha seda nii, et iga õhukese sibulasektori kihid jällegi omavahel juure juurest kokku jääks.

  3. Laota sibulasektorid siguri peale ahjuvormi. Lõika viigimarjad samuti 4 sektoriks ning lisa ahjuvormi. Nirista üle 3spl oliiviõli, maitsesta soola ja pipraga. Sega ettevaatlikult kõik läbi, rösti 15-20 minutit kuni sibulad on suhteliselt pehmeks küpsenud ning viigimarjad hakkavad lagunnema.

  4. Puista vorm üle sinihallitusjuustuga ja tõsta vorm veel mõneks minutiks ahju kuni juust sulab. Serveeri kohe kuumalt, puistates vormi peale palsamiäädikas marineeritud ja kurnatud sibulaviilud. Kõrvale sobib hästi värske krõbe rustikaalne sai.

Märkused

Idee: Food & Travel

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad

logo