Viigimarja toorkook vanillikreemiga

Prindi retsept

See on üks uskumatu kook - esiteks valmib ilma küpsetamata (ehk toortoit), teiseks täiesti taimne, kolmandaks koosneb ainult tervislikest koostisainetest (ja siia ei ole lisatud suhkrut), neljandaks näeb ilus välja ja viiendaks maitseb ka veel hästi!

Vaja läheb

Pähkli-seemne põhi

  • 120 ml Kreeka pähkleid
  • 120 ml mandleid
  • 2 spl kookoshelbeid
  • 2 spl linaseemneid (Vaata toodet)
  • 120 ml kuivatatud viigimarju
  • 120 ml kuivatatud datleid (Vaata toodet)
  • 1 spl vett
  • 0,5 tl kaneeli (Vaata toodet)

India pähkli kreem vanilliga

Kaunistamiseks

  • 3 tk värskeid viigimarju (võid asendada nt apelsinide, virsikute vms)

Tee nii

  1. Leota India pähkleid ja datleid öö läbi vees. Poolita datlid ja eemalda kivi. Koogipõhja valmistamiseks pane kõik põhja koostisained köögikombaini ja purusta, kuni saad ühtlase segu, mis hakkab sõrmede vahel kokku. Kata vorm (ca 10*20cm) küpsetuspaberiga, lisa saadud segu ja suru kõvasti kokku ja ühtlaseks. Tõsta vähemalt 2 tunniks külmikusse.

  2. Kreemi valmistamiseks kurna India pähklid. Tõsta need köögikombaini ja purusta. Lisa vähehaaval kookospiim, siirup ja pikuti pooleks lõigatud vanillikaunast välja kraabitud seemned. Purusta köögikombainiga kuni saad täiesti ühtlase kreemise massi. Lisa kookoshelbed ja sega kergelt veel köögikombainiga läbi. Laota saadud kreem ühtlase kihina koogi põhja peale. Tõsta kook sügavkülmikusse.

  3. Tõsta kook sügavkülmikust välja ca 15 minutit enne serveerimist. Kaunista õhukeste viigimarja viiludega (või apelsini või virsikuga) ja lõika viiludeks.

Märkused

Retsepti idee: secretsquirrelfood.com

Kommentaarid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad

logo