Soovin saada tasuta e-kokaraamatut:

Saad tasuta e-raamatu ja liitud Umami uudiskirjaga. Juba üle 30 000 liituja!

Vietnami rohelise riisiga krõbedad kuningkrevetid

Print Recipe

Efektne ja mõnusalt krõbe suupiste Vietnamist. Erkroheline värv tuleb spetsiaalsest Vietnami noorest rohelisest riisist, mis sobib eriti hästi just paneerimiseks.

Vaja läheb

Tee nii

  1. Kui kasutad külmutatud krevette, siis sulata need. Eemalda krevettide koorik, aga jäta sabaots külge. Tee sisselõige iga kreveti seljale ja eemalda veen. Suru krevett laiali "liblikaks". Loputa krevetid külma vee all ja kuivata köögipaberiga.

  2. Sega kausis muna, 0,5tl soola ja tapiokijahu. Klopi kuni saad täiesti ühtlase tainasegu. Tõsta teise kausi sisse roheline riis. Kuumuta õli. Õli kuumuse testimiseks võid panna kuuma õli sisse bambusest söögipulga, kui selle juurest hakkab kohe mulle tõusma, siis on õli piisavalt kuum.

  3. Võta kreveti sabast ja kasta krevett tainasse. Lase liigsel tainal kaussi tagasi tilkuda ja keeruta krevetti seejärel rohelises riisis. Kui krevett on igast küljest kaetud, siis tõsta see kuuma õli sisse. Ära liiga palju krevette korraga õlisse pane, sest nii jahtub õli maha ja krevetid hakkavad omavahel kokku. Prae paar minutit, keera seda õlis vahepeal ja tõsta valminud krevett siis köögipaberile nõrguma. Korja vahepeal õlisse kukkunud riisiterad vahukulbiga välja, muidu lähevad need kõrbema ja õli muutub kasutuskõlbmatuks.

  4. Puista krevettidele pisut soola. Serveeri krevette vähese külma veega segatud sriracha kastmega.

Märkused

Retsept: vietworldkitchen.com

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.

Kommentaarid

  1. proovisin seda retsepti….mulle tundus,et retseptis antud 1 tl soola on palju(töö kirjelduses on 0,5 tl )…ja muna peaks olema vist L suurus.Minul jäi taigen liiga paks ,polnud kõige lihtsam krevetti sinna kasta. Tulemus oli huvitav aga rohkem vist ei tee.

    1. Taina sisse võiks soola panna kuni 0.5 tl, nagu retsepti juhendis kirjas, ülejäänud sool on mõeldud valmis krevettidele riputamiseks, aga see samm ei ole kohustuslik. Nagu retseptides ikka, siis soolaga tasub ümber käia eelkõige oma maitse järgi.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad