Valge šokolaadi mousse röstitud rabarberitega

Prindi retsept

Selle mousse´i aluseks on kuulsa Julia Childi retsept. Valge šokolaadi magusus ja rabarberi hapukus sobivad ideaalselt kokku, nagu yin ja yang ühes läbipaistvas klaasikeses! Ja välja näeb ka igati kevadine - kreemikasvalge mousse, roosakad rabarberid ja peale veel hakitud erkrohelisi pistaatsiaid!

Vaja läheb

  • 500 g rabarberit
  • 100 g + 4spl suhkrut
  • 50 g võid
  • 3 tk muna
  • 100 g valget šokolaadi (Saad siit)
  • 1 spl rummi
  • 1 spl vett
  • peotäis maitsestamata pistaatsiapähkleid (Saad siit)

Tee nii

  1. Sega ahjuvormis rabarbritükid suhkruga. Kata vorm fooliumiga ja küpseta 200 kraadi juures 15 minutit, seejärel eemalda foolium ja küpseta veel 5 minutit. Tõsta rabarber ahjust välja ja lase jahtuda.

  2. Sega potis kokku tükeldatud valge šokolaad ja või. Kuumuta veevannil, kuni mõlemad on sulanud, sega ühtlaseks. Tõsta pott veevannilt kõrvale. Sega teises potis kokku munakollased, 3 spl suhkrut ja rumm. Tõsta pott veevannile ja kuumuta pidevalt vispeldades, kuni saavutad vedelama majoneesi kontsistentsi. Tõsta pott veevannilt jääkülma veega täidetud kaussi. Vispelda, kuni segu pakseneb. Sega ettevaatlikult sisse šokolaadi-või segu.

  3. Vahusta munavalged sutsu soolaga pehmeks vahuks. Lisa 1 spl suhkrut ja mikserda hästi tugevaks vahuks. Sega aeglaselt spaatliga alt üles tõstes munavalgevaht kolmes osas šokolaadisegu sisse. Jaota šokolaadimousse väikestesse klaasidesse ja tõsta peale röstitud rabarberid. Või lao mousse ja rabarberid kahes kihis vaheldumisi klaasidesse. Tõsta mõneks tunniks külmkappi tahenema. Enne serveerimist puista üle pistaatsipähkli puruga!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad

logo