Tom Kha külmsupp

Prindi retsept

Kookospiimaga Tom kha on üks Tai köögi kuulsamaid suppe. Siinne on aga tom kha külm versioon, mis on püreestatud. Parim hästi külmalt. Sobib nii talvisel ajal külalistele pisikeseks eelroaks kui ka kuuma ilmaga kergeks kosutavaks söögikorraks.

Vaja läheb

  • 500 ml kookospiima (Saad siit)
  • 1 tk väike šalottsibul
  • 1 tl küüslauku (Saad siit)
  • 1 tk väike tomat
  • 1 peotäis värsket koriandrit
  • 5 spl laimimahla (Saad siit)
  • 5 tk kahvrilaimi lehti (Saad siit)
  • 2 tk sidrunheina tugev osa (Saad siit)
  • 4 spl kalakastet (Saad siit)
  • 4 viilu galangalit (Saad siit)
  • 150 g praetud/keedetud krevette
  • maitse järgi tšillit (Saad siit)
  • soovi korral Tasmaania pipart serveerimiseks (Saad siit)

Tee nii

  1. Pane kõik koostisosad blenderisse või köögikombaini ja purusta ühtlaseks külmsupiks. Maitse ja maitsesta vajadusel üle kalakastme, laimimahla ja tšilliga. Jahvata või uhmerda Tasmaania pipar ja puista supile enne serveerimist! See muutub hapuka supi peal lillaks.

Märkused

kylm-tom-ka

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad

logo