Need šokolaadiruudud on kõige head nii äärest ääreni täis, et juba üks väike tükike täidab kõhu ja rahuldab magusaisu. Siia ei ole lisatud ei nisujahu ega suhkrut.

Šokolaadiruudud

Prindi retsept

Vaja läheb

Tee nii

  1. Leota datleid vähemalt 4 tundi vees. Lõika need pooleks ja eemalda kivi. Pane datlid köögikombaini ja purusta need võimalikult peenikeseks nind ühtlaseks. Vala datlid kaussi, lisa pähklid, kanepiseemned (või linaseemned), kakao, kaerahelbed, mandlijahu, kookosjahu, sool ja vanill. Sega kõik kokku.

  2. Sulata veevannil kakaovõi või kookosõli (kui kasutad kakaovõid, siis püsivad valminud šokolaadiruudud toatemperatuuril kauem tahked, kookosõli sulab ca 24 kraadi juures ja seega peaks ruute pidevalt külmikus hoidma). Vala sulatatud õli kaussi teiste koostisainete hulka. Sega korralikult läbi, seda on kõige parem kätega teha.

  3. Vala saadud segu küpsetuspaberiga polsterdatud 4-nurksesse vormi (ca 20*30cm) ja suru tugevalt ühtlaseks kihiks. Tõsta külmkappi vähemalt 30 minutiks. Sel ajal sulata veevannil šokolaad. Tõsta vorm külmikust välja ja kata ühtlase sulašokolaadi kihiga. Tõsta vorm uuesti külmikusse vähemalt 2 tunniks. Lõika kuuma noaga ruutudeks ja serveeri. Säilib karbis ja külmikus ca 4-5 päeva.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad

logo