Shakshouka

Prindi retsept

Shakshouka on maitsestatud tomatikastmes pannil küpsetatud munadest roog, mis on tuntud kogu Lähis-Idas, aga arvatavasti pärineb hoopis Põhja-Aafrikast Tuneesiast. Tegu on mõnusa hommikusöögiga, mida igaüks saab pisut oma äranägemise järgi ja vastavalt sellele, mida külmkapis või aias leidub, veidi muuta.

Vaja läheb

  • 2 spl rafineeritud kookosõli (Saad siit)
  • 1 tl purustatud küüslauku (Saad siit)
  • 1 tk sibul
  • 1 tk paprika
  • 1 tl harissa (Saad siit)
  • 0,5 tl vürtsköömneid (Saad siit)
  • 1,5 tl roosat soola (Saad siit)
  • 1 tl purustatud musta pipart (Saad siit)
  • 1 tl suitsupaprikat (Saad siit)
  • 800 ml purustatud tomateid
  • 2 tk loorberi lehte
  • 2 tl pruuni suhkrut (Saad siit)
  • 1 tl veiniäädikat
  • 4-6 tk muna
  • peotäis värsket peterselli ja koriandrit

Tee nii

  1. Rösti vürtsköömneid kuumal ja kuival pannil, kuni pannilt hakkab tulema vürtsi aroome. Lisa õli ning hakitud sibul ja küüslauk. Sega, prae keskmisel kuumusel, kuni sibul on klaasjas. Lisa tükeldatud paprika, sega ja prae kergelt läbi. Lisa suitsupaprika, suhkur, loorber, veiniäädikas ja värske hakitud petersell. Sega läbi ja prae 2 minutit. Nüüd lisa ka 1 tl soola, pipar (jäta veidi ka munade jaoks), harissa ja purustatud tomatid. Keera kuumus madalaks, kata pann kaanega ja lase umbes 15 minutit podiseda, kuni saad umbes pastakastme paksusega kastme. Tee kastmesse lusikaga lohud ja löö neisse ettevaatlikult munad. Maitsesta soola ja pipraga. Kata pann uuesti kaanega ja lase veel ca 10 minutit küpseda. Kui armastad seest vedelaid mune, siis tõsta pann tulelt kohe, kui valge tahkub, kui kõvasid mune, siis küpseta paar minutit kauem. Serveeri värske koriandri ja röstsaiaga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad

logo