Pirnikook mandlite ja šokolaadiga

Prindi retsept

Vaja läheb

  • 8 tk pirni
  • 600 ml vett
  • 1 spl sidrunikoort
  • 1/2 tk sidruni mahla
  • 380 g suhkrut
  • 1 tk vanillikauna (Vaata toodet)
  • 125 g võid (tükkideks lõigatud)
  • 3 tk muna
  • 160 g hapukoort
  • 200 g jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 40 g hakitud mandleid
  • 60 g mandlijahu (Vaata toodet)
  • 40 g musta šokolaadi (hakitud)

Tee nii

  1. Koori pirnid, aga jäta neile sabad külge. Sega potis kokku vesi, sidrunikoor ja 220 g suhkrut. Lõika vanillikaun pikkupidi pooleks ning lisa potti. Kuumuta segades kuni suhkur lahustub, siis lisa pirnid ning aja vesi keema. Keera tuli madalaks ja keeda pirne umbes 30 min.

  2. Tõsta pirnid ettevaatlikult välja ja pane nad sõelale nõrguma. Jäta vedelik edasi keema, lisa sidrunimahl ja keeda kuni vedelikukogus on vähenenud ning tekkinud on siirup. Lase siirupil jahtuda toatemperatuurile.

  3. Kuumuta ahi 160 kraadini. Määri ringikujuline koogivorm seest võiga. Sega või ja ülejäänud suhkur ühtlaseks vahuks. Sega edasi ja lisa ükshaaval munad ning hapukoor. Lisa 2 spl siirupit ja ülejäänud koostisosad (jahu, millesse on segatud küpsetuspulber, mandlid, hakitud šokolaad, mandlijahu) ning sega ühtlaseks taignaks.

  4. Kuivata pirnid köögipaberiga ja säti nad ringikujuliselt koogivormi püsti, sabad üleval. Vala vormi tainas. Ära muretse, kui esialgu tundub, et pirnid väga palju koogist välja jäävad - taignaosa paisub ahjus üksjagu kõrgemaks. Küpseta 1,5 h või vajadusel veidi kauem. Tõsta kook ahjust välja ja lase 10 minutit toatemperatuuril seista. Vala ülejäänud siirup koogile ja serveeri.

Märkused

Idee: Marabout chef

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad

logo