Pärsia fesenjan

Prindi retsept

Kogus 4-6 portsjonit

Vaja läheb

  • 2 tk suurt sibulat
  • 2 spl võid
  • 2 spl oliiviõli (Vaata toodet)
  • 5 spl granaatõuna melassi VÕI 300ml värskelt pressitud granaatõuna mahla + 40ml suhkrut + 20ml sidrunimahla ( )
  • 200 g kooritud Kreeka pähkleid
  • 800 g kalkuni kintsuliha
  • 0,5 l kanapuljongit (Vaata toodet)
  • 0,5 tl kurkumit (Vaata toodet)
  • 0,5 tl kaneeli (Vaata toodet)
  • veidi riivitud muskaatpähklit (Vaata toodet)
  • veidi purustatud musta Tellicherry pipart (Vaata toodet)
  • soola (Vaata toodet)
  • serveerimiseks kuivatatud barbarissimarju (või asenda need granaatõuna seemnetega) (Vaata toodet)

Tee nii

  1. Kui Sul ei ole granaatõuna melassi võimalik saada, siis valmista see ise. Selleks sega potis kokku granaatõuna mahl, suhkur ja sidrunimahl. Sega ja aja keema. Keera kuumus madalaks, nii et segu vaevalt keeb. Keeda kuni saad paksu siirupi. Tõsta tulelt ja lase jahtuda.

  2. Rösti pähkleid kuumal kuival pannil. Tõsta tulelt ja lase jahtuda. Kasuta köögikombaini või saumikserit ja purusta pähklid peeneks. Puhasta kalkuniliha liigsest rasvast, tükelda. Kuumuta pannil või ja oliiviõli. Prae kalkunilihatükid pannil kuldseks, maitsesta neid soolaga, lisa hakitud sibul ja prae veel veidi, kuni sibul muutub läbipaistvaks.

  3. Vala pannile kanapuljong, keeda madalal kuumusel kaanega kaetult ca 20 minutit. Lisa purustatud pähklid, granaatõuna melass ja vürtsid. Keeda hästi madalal kuumusel kaane all ca 1 tund (aegajalt segades). Maitse ja maitsesta soolaga, kui tarvis.

  4. Puista üle barbarissimarjadega, serveeri basmatiriisiga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad

logo