Soovin saada tasuta e-kokaraamatut:

Saad tasuta e-raamatu ja liitud Umami uudiskirjaga. Juba üle 30 000 liituja!

Metsaseene ja trühvli kinotto

Print Recipe

Selle roa valmistamiseks saime tõuke meie Lindalt, kes midagi sarnast Balil söönud oli ja sellest vaimustus. Trühvel lisab metsaseente ja kinoa maisusele peenemaid noote.

Vaja läheb

  • 200 g kinoad (Saad siit)
  • 25 g metsaseeni (võid kasutada ka kuivatatud seeni)
  • 1 l vett
  • 2-3 tl vasika fondi (puljongi kontsentraati) (Saad siit)
  • 1 spl võid
  • 100 ml kuiva valget veini
  • 1 tl sidruni koort
  • 1 väike šalottsibul
  • 1 tk küüslaugu küüs
  • 2 spl külmpressitud oliiviõli puravikuga (Saad siit)
  • maitse järgi trühvlisoola (Saad siit)
  • maitse järgi musta pipart (Saad siit)
  • 3-4 spl riivitud parmesani

Tee nii

  1. Haki sibul ja küüslauk hästi peeneks. Riivi sidruni koor. Loputa kinoad külma jooksva vee all sõelal. Aja vesi keema ja lisa keevasse vette vasikafond. Sega kuni saad puljongi, hoia puljong soojana. Leota kuivatatud seeni (mina kasutasin musti torbikseeni, aga puravikkudega on kindlasti väga maitsev) tund aega vees ja pigista siis liigne vesi välja. Haki seened. Kui kasutad värskeid metsaseeni, siis puhasta need ja haki. Värskete seente puhul võiks neid paar peotäit olla.

  2. Kuumuta paksupõhjalises potis või ja prae selles küüslauk ja sibul klaasjaks. Lisa sidrunikoor ja seened. Prae paar minutit, lisa pestud kinoa, sega läbi ja prae veel mõned minutid. Lisa potti vein. Lase keema tõusta ja keeda vaiksel tulel mõned minutid. Lisa veidi soola, aga nii, et kannataks hiljem lisada ka trühvlisoola.

  3. Nüüd lisa kulbihaaval kinoale kuuma puljongit. Peale puljongi lisamist sega kõik läbi, kata pott kaanega ja lase vaiksel tulel podiseda kuni puljong on kinoa sisse imbunud. Korda seda protseduuri kuni kinoa on pehme. Tõsta pott tulelt. Lisa pool kogust riivitud parmesani juustu ja maitsesta trühvlisoola ning musta pipraga. Sega kinotto läbi. Maitse ja vajadusel maitsesta üle. Serveerimisel nirista peale puravikuga oliiviõli ja puista peale ülejäänud parmesan.

Märkused

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad