Soovin saada tasuta e-kokaraamatut:

Saad tasuta e-raamatu ja liitud Umami uudiskirjaga. Juba üle 30 000 liituja!

Mapo tofu

Print Recipe

Kuulus Sichuani roog tofust, hakklihast ja särtsakas Sichuani kastmest. Kõrvale sobib hästi aurutatud riis, mis vürtsikust tasakaalustab.

Kogus 4 le

Vaja läheb

Tee nii

  1. Kuumuta õli pannil. Lisa kergelt purustatud Sichuani piprad ja kuumuta läbi. Jälgi, et piprad kõrbema ei läheks! Lisa ingver, prae kergelt läbi ja lisa küüslauk. Kui kuumus on pannil taastunud, sega läbi ja lisa hakkliha. Sega kõik korralikult läbi ja prae kuni liha on küps.

  2. Lisa pannile tšilli-oa kaste, sega. Lisa 150ml kanapuljongit ja lase paar minutit keeda. Lõika tofu kuubikuteks. Sega eraldi kausis kokku tärklis ja 50ml vett kuni tärklis lahustub.

  3. Lisa tärklisesegu pannile ja sega läbi. Keeda kuni kaste hakkab paksenema. Lisa tšilliõli (koos selles olevate tšillihelvestega). Sega kokku ja lisa tofu. Sega ettevaatlikult kõik läbi ilma tofut liialt purustamata. Lase 3-5 minutit keeda ja lisa hakitud roheline sibul. Serveeri riisiga.

Märkused

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.

Kommentaarid

  1. Täitsa tehtav retsept ja maitse oli hea. Samas sisaldab kahte asja mis igaühele ei meeldi, tofut ja sichuani pipart. Tofuvihkajatele ei soovita.

  2. väga huvitavad ja isuäratavad retseptid!
    aitäh kirja eest!

    ette tänades, epp viires

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad