Mangojäätis rummikastmega

Prindi retsept

Seda Keenia köögist pärit mangojäätist sobib eriti hästi süüa koos ananassi-rummi kastmega.

Kogus 4-6 le

Vaja läheb

  • 4 dl mangopüreed (Vaata toodet)
  • 2 spl sidrunikoort
  • 1,2 dl magusat kondenspiima
  • näpuotsaga soola
  • 2 dl vahukoort
  • 0,5 dl suhkrut

Kaste:

  • 250 ml ananssi tükke
  • 200 ml vett
  • 4 spl suhkrut
  • 0,5 tl vanilliekstrakti (Vaata toodet)
  • 1 spl rummi
  • 2 spl sidrunimahla
  • 2 spl pistaatsiapähkleid (kaunistamiseks, soovi korral) (Vaata toodet)

Tee nii

  1. Sega kokku mangopüree, kondenspiim, sidruni koor ja suts soola. Vahusta vahukoor suhkruga ja lisa mangopüreesegu hulka. Kalla jäätis vormi ja pane 5 tunniks sügavkülmikusse. Sega jäätist iga tunni järel.

  2. Kastme valmistamiseks sega potis ananassitükid ja vesi, lisa suhkur ja vanilliekstrakt. Keeda tasasel kuumusel kuni ananassitükid on pehmed. Lisa sidrunimahl ja rumm ning keeda veel paar minutit. Serveerimiseks tõsta jäätis kaussi ja vala üle kastmega. Kaunistamiseks sobivad hästi pistaatsiapähklid.

Märkused

Algne retsept: Magustoitudega ümber maailma, Sandra Sentjurin

Kommentaarid

  1. Kohutavalt magus, tòeliselt idamaine. Meie maitse jaoks võiks kas suhkru või kondentspiima ära jätta.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad

logo