Mango syllabub kardemoniga

Prindi retsept

Kogus 4 portsjonit

Vaja läheb

  • 4 tk küpset mangot või 200 ml mangopüreed + 2 mangot ( Vaata toodet)
  • 8 tk kardemonikupart (Vaata toodet)
  • 1 tl vanilliekstrakti või 1/2 tl vanillikauna seemneid (ekstrakt) või (kaunad)
  • 2 tk laimi koort ja mahla
  • 90 g suhkrut
  • 3 spl rummi
  • 500 ml vahukoort
  • ~10 väikest beseed
  • kaunistamiseks värske mündi lehti

Tee nii

  1. Kui kasutad värskeid mangosid, siis koori need ja eemalda kivid. Konservmangode kasutamisel kurna mangotükid siirupist.

  2. Püreesta pooled mangod saumikseri või köögikombainiga. Teine pool mangodest haki väikesteks tükkideks. Sega tükid ja püree kokku. Võta kardemonikupardest seemned välja ning purusta need uhmris. Purusta kergelt beseed.

  3. Sega suhkrut laimimahlaga, kuni suhkur täielikult sulab. Lisa riivitud laimi koor, purustatud kardemoniseemned, rumm ja vanilliekstrakt või -seemned. Vala juurde vahukoor ning vahusta, kuni saad tiheda vahu. Ettevaatust, ära üle vahusta, muidu läheb vahukoor tükki. Sega vahukoorekreemi juurde purustatud beseed.

  4. Lao desserdiklaasidesse vaheldumisi mangosegu ning vahukoorekreemi. Kaunista värske mündiga, pane 10 minutiks külmkappi ning serveeri!

Märkused

Idee ajakirjast BBCGoodFood

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad

logo