Makadaamia pähkli ja šokolaadi küpsised (gluteenivaba)

Prindi retsept

Rikkalikud küpsisepätsikesed krõmpsuvate makadaamiapähklite ja tumeda šokolaadiga. Mõnusad hommikukohvi kõrvale, lapsele kooli kaasa või õhtuse sidrunitee juurde nautimiseks.

Vaja läheb

  • 500 ml mandijahu (Saad siit)
  • 1 tl soodat
  • 2 tl vanillipastat (Saad siit)
  • 120 ml agaavisiirupit (Saad siit)
  • 1-2 spl steviaga magusainet (Saad siit)
  • 2 tk muna
  • 60 ml sulatatud kookosõli (Saad siit)
  • 120 ml hakitud tumedat šokolaadi
  • 80 ml hakitud makadaamia pähkleid (Saad siit)

Tee nii

  1. Sega kausis mandlijahu, stevia ja sooda. Teises kausis sega kokku munad, vanillipasta ja agaavisiirup. Klopi läbi kuni saad ühtlase segu. Lisa saadud segu mandlijahusse. Sega korralikult läbi. Lisa sulatatud kookosõli ja sega veel. Lisa juurde hakitud šokolaad ja makadaamiapähklid. Sega ja tõsta küpsisetainas 20 minutiks külmikusse. PS! Kui tainas tundub liiga vedel, siis lisa veidi mandlijahu juurde. Kuumuta ahi 180C kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Tõsta märja lusikaga ca 1spl suurused küpsisetaina portsjonid ahjuplaadile ja suru lapikuks. Küpseta ca 10 minutit. Tõsta ahjust välja ja lase jahtuda.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad

logo