Krõbedad kalmaarirõngad kahe kastmega

Prindi retsept

Värskelt praetud krõbedad kalmaarirõngad on üks ütlemata mõnus snäkk. Ideaalne külma õlle või jaheda valge veini kõrvale. Samas armastavad neid ka lapsed, kellele meeldib kuldseid rõngaid kastmesse dippida ja näpu vahelt süüa. Õhuline panko riivsai sobib selle soovitud krõbeduse tekitamiseks eriti hästi!

Vaja läheb

Kalmaarirõngaste jaoks

Sriracha dipikastme jaoks

Sidruni dipikastme jaoks

  • 50 ml (Kewpie) majoneesi (Vaata toodet)
  • 0,5 tl riivitud sidruni koort
  • 1-2 tl sidrunist pressitud mahla
  • veidi musta pipart (Vaata toodet)

Tee nii

  1. Sulata kalmaarituubid. Seda on kõige lihtsam teha hoides neid külmas vees, kuni jää sulab. Kuivata kalmaar ja lõika ca 5mm paksusteks ringideks. Võta kolm kaussi, ühte neist sega kokku jahu, sool ja pipar, teise klopi lahti munad ,millele lisa piim, ja kolmandasse pane panko riivsai. Kuumuta õli potis. Keeruta kalmaarirõngast esmalt nisujahus, siis munas ja suru korralikult panko riivsaia sisse. Prae kuumas õlis kuldseks ja tõsta köögipaberile nõrguma. Pane korraga õli sisse ainult mõned rõngad, muidu hakkavad need omavahel kokku ja õli temperatuur langeb.

  2. Valmista kastmed. Meie kasutasime siin maailmakuulsat Kewpie majoneesi, mis on tõeliselt maitserohke, aga samu kastmeid saab lihtsalt valmistada ka teiste majoneesidega. Sega majonees sriracha kastmega, maitse ja maitsesta vajadusel üle. Teise kastme valmistamiseks sega majonees sidrunimahla ja sidrunikoorega, maitsesta pipraga. Maitse ja maitsesta vajadusel üle.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad

logo