Kreveti madras, küüslaugu naan ja kurgi raita (4-le)

Prindi retsept

Kogus 4 portsjonit

Vaja läheb

Kreveti madrase karrikastme jaoks

  • 1 tk hakitud sibulat
  • 4 tk hakitud küüslaugu küünt
  • 2,5 cm hakitud ingverijuurt
  • 3/4 tl vürtsköömneid (Vaata toodet)
  • 3/4 tl apteegitilli seemneid (Vaata toodet)
  • 1 tk loorberilehte
  • jupikest kaneelikoort (Vaata toodet)
  • 2 spl õli
  • 1/2 tl purustatud koriandriseemneid (Vaata toodet)
  • 1/2 tl kurkumit (Vaata toodet)
  • 1 tl tomatipüreed
  • 1/3 tl soola (Vaata toodet)

Kreveti madrase madrase jaoks

  • eelpoolkirjeldatud karrikastet
  • 400 g purustatud tomateid
  • 1/2 tl tšillit (Vaata toodet)
  • 1 tl garam masala maitseainesegu (Vaata toodet)
  • 400 g tooreid krevette (Vaata toodet)
  • 1 tl suhkrut
  • 1/2 laimi mahl
  • peotäit värsket koriandrit

Küüslaugu naani jaoks

  • 200 g jahu
  • 120 ml sooja piima
  • 120 ml jogurtit
  • 1/4 tl soola
  • 3/4 tl küpsetuspulbrit
  • 1/2 tl soodat
  • 1/2 spl suhkrut
  • 1/2 spl soola
  • Maitsestamiseks 4 hakitud küüslaugu küünt (või muud meelepärast, nt värkset koriandrit, vürtsköömneid või aed-mustköömneid, tooted välja toodud allpool)

Kurgi raita jaoks

  • 200 g maitsestamata paksu jogurtit
  • 1/2 pikka kurki
  • 2 tk hakitud küüslauguküünt
  • peotäit värsket münti
  • 1 tl purustatud vürtsköömneid (Vaata toodet)
  • maitse järgi soola

Tee nii

Kreveti madras

  1. Sega kokku sibul, küüslauk ja ingver. Püreesta saumikseri või köögikombainiga. Rösti kuumal kuival pannil kergelt vürtsköömneid, apteegitilliseemneid, loorberilehte ja kaneelikoort. Lisa õli, kui see on kuumaks läinud, lisa püreestatud sibul, küüslauk ning ingver. Keeda umbes 10 minutit, kuni segu muutub kuldseks.

  2. Lisa purustatud koriandriseemned ja kurkum, tomatipüree, sool ja 200 ml vett. Sega läbi ja keeda umbes 10 minutit, kuni kaste on paksenenud.

  3. Madrase valmistamiseks lisa pannil keevale karrikastmele purustatud tomatid, tšilli (või cayenne) ning garam masala. Keeda 5-8 minutit, kuni kaste pakseneb. Lisa krevetid, suhkur ja laimimahl. Keeda umbes 5 minutit kuni krevetid on küpsed ja roosad. Puista üle värske koriandriga. Serveeri küüslaugu naani ja kurgi raitaga.

Küüslaugu naan

  1. Sega kõik kuivained kokku ja tee nende keskele süvend. Sega kokku soe piim ja jogurt ning vala pool sellest süvendisse. Sega aeglaselt kuni kuivained ja vedelik on segunenud ühtlaseks massiks.

  2. Jätka jupihaaval vedeliku lisamist, kuni tainas on sellise kontsistentsiga, et näpu saab ilma survet avaldamata taignasse pista. Kata tainas niiske rätiga ja pane umbes kaheks tunniks sooja kohta seisma.

  3. Puista töölauale jahu ja sõtku tainast mõned minutid. Seejärel jaota tainas kaheksaks umbes ühesuuruseks palliks. Suru pallid jahusel laual lamedaks, umbes 0,5 cm paksuseks. Puista igale leivale ühele küljele peoga hakitud küüslauku (või muud meelepärast), teist külge patsuta kergelt veega.

  4. Kuumuta pliidil paksu põhjaga pann. Pane naan pannile, märg pool vastu kuuma panni. Kata pann kaanega. Oota umbes 30 sekundit kuni tainas hakkab kergelt mullitama. Nüüd võta naan köögitangide vahele ja küpseta selle teistpoolt otse leegi kohal. Kui selline võimalus puudub, pista hetkeks tulikuuma grilli alla. Naan on küps, kui selle pinnale hakkavad tekkima väiksed tumedad peaaegu söestunud laigud. Pane küpsele naanile veidi võid peale.

Kurgi raita

  1. Koori ja riivi kurk. Pana kurk 5-10 minutiks sõelale nõrguma. Pigista suurem osa kurgivedelikku välja ja sega riivitud kurk jogurtiga. Haki münt ja küüslauk, lisa kastmele. Maitsesta soolaga. Serveerimisel puista üle purustatud vürtsköömnetega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad

logo