Kõrvitsasupp kookospiima ja sidrunheinaga

Prindi retsept

Kreemine ja siidine sügisesupp, millele särtsu ja soojust lisavad sidrunhein ning kookospiim!

Vaja läheb

  • 1 spl kookosõli (Saad siit)
  • 1 tk sibulat
  • 2 tk küüslauguküünt või purustatud küüslauku (Saad siit)
  • 800 g kooritud hakitud kõrvitsat
  • 2 tk sidrunheina vart (Saad siit)
  • 2 spl riivitud või purustatud ingverit (Saad siit)
  • 0,5 l vett
  • 1 pk naturaalset kanapuljongit (või köögivilja) (Saad siit)
  • 400 ml kookospiima (Saad siit)
  • 2 spl laimimahla
  • maitse järgi soola
  • serveerimiseks värsket koriandrit
  • soovi korral tšillihelbeid (Saad siit)

Tee nii

  1. Kuumuta pannil õli ja prae selles sibulat ja küüsaluku. Lisa ingver ja õhukesteks viiludeks lõigatud sidrunhein. Prae mõned minutid keskmisel kuumusel ja lisa kõrvitsatükid. Prae veel mõned minutid ja vala panni sisu supipotti.

  2. Pane pott tulele ja vala sellesse ka vesi ja puljongipakike. (Võid kasutada ka 500ml valmis puljongit vee ja puljongipaki asemel). Kata pott kaanega ja keeda ca 30 minutit, kuni kõrvits on täiesti pehme. Tõsta pott tulelt, eemalda puljongipakk ja püreeri supp saumikseriga. Lisa kookospiim, sega, tõsta pott tagasi tulele ja kuumuta supp keemiseni. Tõsta pott kohe tulelt. Vala supp läbi sõela, siis saab see eriti siidine. Maitsesta soola, laimimahla ja soovi korral tšillihevestega. Serveeri värske koriandriga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad

logo