Soovin saada tasuta e-kokaraamatut:

Saad tasuta e-raamatu ja liitud Umami uudiskirjaga. Juba üle 30 000 liituja!

Korea bibimbap

Print Recipe

Laheda nimega bibimbap on üks Korea köögi tähtsamaid ja kuulsamaid roogasid. Otsetõlkes tähendab see "segatud riis" ja viitab sellele, et kaunilt serveerimise ajaks ritta seatud koostisained koos tummise kastmega enne söömist kokku segatakse.

Vaja läheb

Liha jaoks:

Köögiviljad jm lisandid

Bibimbap kastme jaoks

Tee nii

  1. Rösti kuumal pannil seesamiseemned. Jälgi, et need kõrbema ei läheks. Sega hakkliha sojakastme, seesamiõli, suhkru ja küüslauguga ning jäta 30 minutiks marineerima. Keeda või auruta riis. Sega kokku bibimbapi kastme koostisosad. Vala vetikatele keev vesi, hoia 5 minutit, kurna ja pigista liigne vesi välja. Lõika vetikad väiksemateks tükkideks. Lõika porgandist ja kurgist peenikesed tikud. Loputa seeni sõelal ja pigista neist liigne vesi välja, viiluta seened. Kurna oavõrsed. Maitsesta oavõrseid ja vetikaid vähese sojakastmega. Prae pannil porgandeid ja seeni, maitsesta vähese sojakastmega. Prae hakkliha pannil pruuniks. Prae muna nii, et munakollane jääks vedelaks. Vala spinat keeva veega üle, kurna ja maitsesta sojakastmega.

  2. Serveerimiseks tõsta kausi põhja keedetud või aurutatud riis. Säti sellele ümberringi spinat, seened, oavõrsed, porgandid, kurk, vetikad. Tõsta kõige keskele praemuna. Sega kogu toit koos bibimbap kastmega läbi ja naudi.

Märkused

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.

Kommentaarid

  1. Väga mõnus söök. Sai see tehtud küll õige pisut teise retsepti järgi mis netist leidsin aga kindlasti proovin ka selle variandi ära. Siin on mõned komponendid rohkem. Ongi taldrikul veel efektsem 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad