Kitsejuustu pirukad Kreeka pähklitega

Prindi retsept

Imelihtne aga tõeliselt maitsev suupiste kitsejuustusõpradele. Kõrvale sobib hästi röstitud peedi ja rukolaga värske salat.

Vaja läheb

  • 500 g lehttainast
  • 400 g pehmet kitsejuustu
  • 1 tl tüümianit
  • 50 g Kreeka pähkleid (Saad siit)
  • 3 spl Kreeka pähkli õli (Saad siit)
  • 2 spl vedelat mett

Tee nii

  1. Sulata tainalehed ja rulli neid õhemaks vajadusel. Kuumuta ahi 220C kraadini. Kata ahjupann küpsetuspaberiga. Lõika tainast ringid mis on ca 1-2 cm laiemad kitsejuustu viilust. Torka tainaringide keskele terava noaga augud. Lõika kitsejuust 8 viiluks ja tõsta igale tainaringile 1 viil juustu. Puista igale pirukale veidi hakitud või kuivatatud tüümianit, hakitud (ja soovi korral röstitud) Kreeka pähkleid, nirista peale veidi mett ja Kreeka pähkli õli. Maitsesta musta pipraga. Küpseta ahjus 15 minutit kuni tainas on kerkinud ja kuldne. Tõsta ahjust välja ja lase jahtuda. Serveeri salatiga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad

logo