Jaapani supp dashi ja soba nuudlitega

Prindi retsept

Kogus 2 portsjonit

Vaja läheb

  • 1,5 spl dashi pulbrit (Vaata toodet)
  • 100 g soba nuudleid (Vaata toodet)
  • 3 spl sojakastet (Vaata toodet)
  • 1 spl seesamiõli (Vaata toodet)
  • 1 tk sibulat
  • 2 spl toiduõli (Vaata toodet)
  • 2 cm värsket ingverit
  • 4 tk muna
  • 1 peotäit värsket rohelist sibulat
  • 100 g värskeid spinatilehti
  • 1/2 tk laimist pigistatud mahla

Tee nii

  1. Haki sibul ja prae kuumas toiduõlis, kuni sibulatükid on ilusad kuldsed ja kergelt krõbedad. Pane sibul köögipaberile, et liigne õli välja nõrguks.

  2. Keeda munad vastavalt soovile kas seest poolpehmeks või kõvaks. Koori munad.

  3. Aja supipotis 1 liiter vett keema. Lisa dashipulber, viilutatud ingver ja soba nuudlid. Keeda umbes 2-3 minutit, lisa spinatilehed, keeda veel 1 minut ja tõsta pott tulelt. Maitsesta suppi sojakastme ja laimimahlaga. Tõsta  ingveriviilud supi seest välja. Serveeri  suppi  kohe koos hakitud rohelise sibula, praetud sibulatükkide ning pooleks lõigatud keedetud munaga.

Kommentaarid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad

logo