Grillitud polenta basiiliku pesto ja rösttomatitega

Prindi retsept

Kogus 4 portsjonit

Vaja läheb

Grillitud polenta parmesani ja muskaadiga

  • 200 ml piima
  • 200 ml vett
  • 100 ml maisijahu (Vaata toodet)
  • riivitud muskaatpähklit (Vaata toodet)
  • peotäit riivitud parmesani
  • 3 spl võid
  • maitse järgi soola

Basiiliku-pistaatsia pesto

  • 1 tk basiilikupõõsast
  • 1-2 küüslauguküünt
  • 2 spl pistaatsiakreemi (Vaata toodet)
  • 1 tl agaavisiirupit (Vaata toodet)
  • maitse järgi soola, pipart ja sidrunimahla
  • külmpressitud oliiviõli (Vaata toodet)

Röstitud kirsstomatid

Tee nii

  1. Keeda polenta. Selleks aja vesi ja piim paksupõhjalises potis keema. Nirista pidevalt vispliga segades juurde maisijahu. Keera kuumus madalaks ja jätka pidevat segamist. Riivi polenta sisse muskaat ja maitsesta soolaga. Kui vispliga segamine läheb raskeks, siis kasuta edasi puulusikat. Keeda 5-10 minutit.

  2. Sega juurde või ja parmesan. Jätka segamist kuni need on sulanud ja polenta on ühtlane. Määri ahjuplaat või suurem koogivorm oliiviõliga kokku ja vala polenta selle peale tahenema. Kui polenta on jahtunud, tõsta see külmkappi.

  3. Tee pesto. Selleks murra basiilikuoksad koos vartega, pese ja kuivata korralikult. Purusta saumikseri või köögikombainiga basiilikulehed ja –oksad, küüslauk, pistaatsiakreem või pistaatsiad, suhkrusiirup ja veidi oliiviõli, kuni saad ühtlase kreemja kontsistentsi. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga.

  4. Rösti kirsstomatid. Selleks lõika tomatid pooleks ja pigista seemned välja. Lao tomatid lõikepind üleval ühe kihina oliiviõliga määritud ahjuvormi. Puista peale meresoola, roosuhkrut ja pipart. Piserda üle hea oliiviõliga. Rösti ahjus 160 kraadi juures umbes 40 minutit.

  5. Kui polenta on jahtunud ja tahkunud, siis tõsta see ettevaatlikult vormist välja, lõika paksudeks viiludeks, pintselda oliiviõliga ja grilli kuldseks. Serveeri grillitud polentaviile basiilikupesto ja röstitud kirsstomatitega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad

logo