Croissantidega saiavorm tonka oa ja kirssidega

Prindi retsept

Croissante kasutades tuleb saiavorm eriti õhuline ja peen. Tonka oad ja peale puistatud pistaatsiajahu lisavad erilisust ning tulemuseks saab lihtsast saiavormist tõeline piduroog.

Vaja läheb

  • 10-12 tk croissante (osta valmis või küpseta ise sügavküpsetatutest)
  • 400 ml kohvikoort
  • 200 ml piima
  • 1 tk tonka uba (Vaata toodet)
  • 2 tk kaneelikoort (Vaata toodet)
  • 1 tl jahvatatud kardemoni (Vaata toodet)
  • 1 tl rummi
  • 3 tk munakollast
  • 3 tk muna
  • 200 g pruuni roosuhkrut (Vaata toodet)
  • 300 ml (külmutatud) kirsse
  • 2 spl õlivaba pistaatsiapähkli jahu (Vaata toodet)
  • pisut kookosõli (vormi määrimiseks)

Tee nii

  1. Kuumuta ahi 180 kraadini. Vala koor, piim, purustatud tonka (selleks sobib hästi umber ja nui), kardemon, kaneelikoor ja rumm potti. Aja keema ja tõsta tulelt.

  2. Sega kausis suhkur, munad ja munakollased. Vahusta mikseriga. Edasi vahustades vala peene joana kooresegu munasegu juurde (võid igaks juhuks alguses mõned supilusikatäied segada, et temperatuur tõuseks ja muna tükki ei läheks).

  3. Kurna saadud kooresegu läbi peene sõela. Poolita croissantid horisontaalselt. Pintselda ahjuvormi kookosõliga. Lao poolikud croissantid vormi, lisa kirsid. Vala kõik üle kooreseguga, puista üle pistaatsiapähkli jahuga ja küpseta ca 30 minutit. Serveeri traditsiooniliselt külma piimaga või hoopis vahukoore, jäätise või Kreeka jogurtiga!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad

logo