Soovin saada tasuta e-kokaraamatut:

Saad tasuta e-raamatu ja liitud Umami uudiskirjaga. Juba üle 30 000 liituja!

Croissantidega saiavorm tonka oa ja kirssidega

Print Recipe

Croissante kasutades tuleb saiavorm eriti õhuline ja peen. Tonka oad ja peale puistatud pistaatsiapähklid lisavad erilisust ning tulemuseks saab lihtsast saiavormist tõeline piduroog.

Vaja läheb

  • 10-12 tk croissante (osta valmis või küpseta ise sügavkülmutatutest)
  • 400 ml kohvikoort
  • 200 ml piima
  • 1 tk tonka uba (Vaata toodet)
  • 2 tk kaneelikoort (Vaata toodet)
  • 1 tl jahvatatud kardemoni (Vaata toodet)
  • 1 tl rummi
  • 3 tk munakollast
  • 3 tk muna
  • 200 g pruuni roosuhkrut (Vaata toodet)
  • 300 ml (külmutatud) kirsse
  • 2 spl peeneks hakitud pistaatsiapähkleid (Vaata toodet)
  • pisut kookosõli (vormi määrimiseks)

Tee nii

  1. Kuumuta ahi 180 kraadini. Vala koor, piim, purustatud tonka (selleks sobib hästi uhmer ja nui), kardemon, kaneelikoor ja rumm potti. Aja keema ja tõsta tulelt.

  2. Sega kausis suhkur, munad ja munakollased. Vahusta mikseriga. Edasi vahustades vala peene joana kooresegu munasegu juurde (võid igaks juhuks alguses mõned supilusikatäied segada, et temperatuur tõuseks ja muna tükki ei läheks).

  3. Kurna saadud kooresegu läbi peene sõela. Poolita croissantid horisontaalselt. Pintselda ahjuvormi kookosõliga. Lao poolikud croissantid vormi, lisa kirsid. Vala kõik üle kooreseguga, puista üle peeneks hakitud pistaatsiapähklitega ja küpseta ca 30 minutit. Serveeri traditsiooniliselt külma piimaga või hoopis vahukoore, jäätise või Kreeka jogurtiga!

Märkused

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad