Cha ca kala Vietnamist

Prindi retsept

Kogus 3-4 portsjonit

Vaja läheb

  • 50 g nisujahu
  • 1 spl kurkumit (Vaata toodet)
  • 500 g valge kala fileed, suupärasteks tükkideks lõigatud
  • 3 spl õli praadimiseks
  • 1 suurt punti värsket tilli
  • 15 ml maapähkliõli (Vaata toodet)
  • 50 g röstitud kooritud maapähkleid
  • 4 tk rohelist sibulat, hakitud
  • estragoni (hakitud)
  • 1 tk laimi, sektoriteks lõigatud
  • serveerimiseks Nu’ó’c Chấm kastet

Nu’ó’c Chấmi kastme jaoks

  • 2 tk küüslauguküünt
  • 1 tk väikest sibulat
  • 1 tl tšillihelbeid (Vaata toodet)
  • 1 tl suhkrut
  • 50 ml kalakastet (Vaata toodet)
  • 50 ml laimimahla
  • 2 tl veiniäädikat
  • 2 tl vett
  • 1 tk keskmise suurusega porgandit, riivitud

Tee nii

Kala

  1. Sega jahu ja kurkum. Keeruta kalatükke segus, kuni nad on üleni kaetud. Kuumuta pannil õli ja prae kalatükid kuldseks. Pane nad köögipaberile nõrguma. Pane pool tillist serveerimisvaagnale ja aseta sellele kalad. Haki ülejäänud till peeneks.

  2. Kuumuta maapähkliõli, prae selles maapähkleid 1 minut. Lisa hakitud till, roheline sibul, basiilik ja koriander. Sega kergelt läbi ja tõsta tulelt. Vala saadud segu kalale. Serveeri koos Nu’ó’c Chấmi kastmega.

Nu’ó’c Chấmi kaste

  1. Purusta küüslauk, sibul ja tšilli koos suhkruga kas saumikseriga või uhmris. Lisa kalakaste, laimimahl, äädikas ja vesi. Viimasena sega juurde riivitud porgand. Lase enne serveerimist 10–15 minutit jahedas maitsestuda.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad

logo