BBQ veiseliha vardad Kambodžast

Prindi retsept

Vaja läheb

  • 1 tl musta pipart (saad siit)
  • 1 vars sidrunheina (või 1 spl jahvatatud sidrunheina) (saad siit)
  • 2 tk küüslauguküünt hakitult
  • 2 tk šalottsibulat hakitult
  • 4 spl sojakastet (saad siit)
  • 2 spl palmisuhkrut (saad siit)
  • 400 g veiseliha (mina kasutasin seljafileed) piklikeks tükkideks lõigatud
  • bambusvardaid, vees leotatud

Tamarindi dipikaste

Tee nii

  1. Tee nii: sega piprad, sidrunhein, küüslauk, šalottsibulad ja purusta ühtlaseks pastaks. Lisa sojakaste ja suhkur ja sega ühtlaseks. Piki liha varrastele, lisa marinaad ja marineeri min 1 tund. Grilli ca 5 minutit ahjugrilli all, grillpannil või õuegrillil pintseldades neid marinaadiga küpsemise ajal. Kui grillimisvõimalust ei ole, võib liha ka lihtsalt kiirelt praadida. Serveeri salati ja dipikastmega.

  2. Dipikastmeks purusta küüslauk ja tšillid koos tamarindiga püreeks. Sega muuga kokku ja lase 30 min maitsestuda.

Märkused

Loe lisaks Kambodža kokakoolist lähemalt siit: http://umami.ee/kambodza-kokakool/

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

logo