Amlou ehk Maroko magus saiamääre

Prindi retsept

Amlou on traditsiooniline Maroko magus maius, mida valmistatakse mandlitest, argaaniaõlist ja meest. Algselt valmistasid Maroko naised seda kumerate krobeliste kivide peal puust nuiaga mandleid kreemiks purustades. Väljanägemiselt on see umbes nagu šokolaadikreem, aga palju kasulikum tervisele – kõik koostisosad, nii argaaniaõli, mandlid kui mesi on tuntud tervise tugevdajad!

Kogus 2-4 le

Vaja läheb

  • 100 g koorimata mandleid
  • 30-80 ml argaaniaõli toiduks (Saad siit)
  • 2 spl mett
  • värsket saia serveerimiseks

Tee nii

  1. Rösti mandleid 15 minutit 190-kraadises ahjus, kuni need on krõbedad ja tumepruunid. Ettevaatust, et mandlid kõrbema ei läheks! Purusta mandleid köögikombainis, kuni saad paksu mandlivõi. Lisa vähehaaval ja pidevalt segades argaaniaõli (kogus oleneb sellest, kas soovite vedelama või paksema konsistentsiga amlou’d). Kui oled endale sobiva konsistentsi saavutanud, sega juurde ka mesi. Serveeri saiaga!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad

logo